Te kitalálnád mi a titkos hozzávaló? Brutális duplacsokis torta

Erről a tortáról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Ha eddig idegenkedtetek is a zöldséggel készült süteményektől, ezt mindenképpen próbáljátok ki! Szkeptikusoknak, kisgyerekeseknek is bátran merem javasolni, garantálom, hogy senki nem találja ki, hogy csoki helyett mást csempésztetek a tésztájába, sőt, hogy ez a meglepetés az egész torta fő hozzávalója. Azért merem ezt ilyen biztosan állítani, mert már kiállt egy elég szigorú próbát. John barátját láttuk vendégül, aki finoman fogalmazva is elég válogatós (kevesebb olyan dolog van, amit megeszik, mint amit nem) és a desszertnél két lehetőséget tálaltam fel. Az egyik a csokis-diós répamuffin volt, a másik pedig ez a “brownie”, ahogy akkor hívtam. Persze a répa szó hallatán egyből a “brownie” felé nyúlt, majd jóízűen megette az egész szeletet. Az édesburgonya pedig szóba sem került :).

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához:

330 g főtt édesburgonya, pürésítve
3 tojás
30 g cukrozatlan kakaópor
30 g kókuszolaj
100 g eritrit
30 g kókuszliszt
1 cs. sütőpor
100 g étcsokoládé
100 g kókusztejszín

FotoJet (31)

Elkészítés: 

Az édesburgonyát megfőzzük és villával pürésítjük. Az édesburgonyapüréhez gépi habverővel hozzákeverjük a tojásokat, az eritritet, a kakaóport, a kókuszolajat, a legvégén pedig a sütőporral elkevert kókuszlisztet. 18 cm-es tortaformába simítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük. Kihűtjük, eközben a kókusztejszínt felforrósítjuk és 3 részletben a darabokra tört csokoládéra öntjük. A csokikrémet simára keverjük és a torta tetejére kenjük. Ízlés szerint tovább díszíthetjük. Fogyasztás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy a csokikrém megpuhuljon.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.