Ezért a vega ételért a húsimádók is odalesznek: spenótos füstölt sajtos penne

Nem mondanám magam húsimádónak, sőt mostanában egyre többször igyekszem húsmentes ételeket, napokat beilleszteni a táplálkozásomba. Ezeket én egyáltalán nem lemondásként élem meg, viszont tudom, hogy vannak, akiknek hiányérzetük marad egy-egy vegetáriánus fogás után. Ezt a spenótos tésztát ajánlom mindenkinek, akár húsimádó, akár nem, garantálom, hogy nem fog csalódni! Ízlés szerint persze feldobhatjuk gombával, aszalt paradicsommal, esetleg csirkemellel is.
Ennek a receptemnek egy korábbi változatában füstölt sajtkrém is szerepelt a hozzávalók között. Ha Ti is füstölt sajt rajongók vagytok mint én és tobzódni akartok az élvezetekben, akkor próbáljátok ki ezt a felturbózott verziót is!

Hozzávalók 4 személyre: 

500 g friss (vagy natúr mirelit) spenót
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikom
200 ml (zab)tejszín
100 g füstölt sajt lereszelve
400-500 g (teljes kiőrlésű) pennetészta
só, bors
olívaolaj

Elkészítés: 

A tésztát al denté-re főzzük. Eközben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a spenótlevelek összeesnek. Ekkor hozzákeverjük a bazsalikomot, hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk. Majd aprítógépbe szedjük és leturmixoljuk (ha mirelit spenóttal dolgoztunk, akkor erre a lépésre valószínűleg nem lesz szükség). A spenótmártást visszaöntjük a serpenyőbe, hozzátesszük a reszelt füstölt sajtot és addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen felolvad. A pennetésztával és plusz füstölt sajttal tálaljuk.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.