Hogyan üssünk két legyet egy csapásra?: kukoricakrémleves burgonyaropogóssal

Hétköznap esténként Ti is valami gyorsan összedobható, egyszerű, melengető ételre vágytok? A krémlevesekben az a jó, hogy ezek közül mindegyik igaz rájuk. Ez a recept ráadásul 2 az 1-ben, hiszen a levest és a köretet is egy lábosban készítjük el, így még a mosogatással is spórolhatunk, arról nem is beszélve, hogy fél óra alatt megvan az egész.  Sőt, a másnapi ebéd is megoldható vele, ha a maradékot magatokkal viszitek a munkahelyetekre. Látjátok, hogy megéri a blogot olvasni, tiszta idő- és energiaspórolás!

További krémleves recepteket is találtok a blogon: sült paradicsomkrémleves, brokkolikrémleves, zellerkrémleves, póréhagymás zöldségkrémleves.

Hozzávalók 4 főre: 

A leveshez: 

300 g csemegekukorica (konzerv vagy mirelit)
800 g burgonya
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml (kókusz)tejszín
1 (bio) húsleveskocka
napraforgó olaj
só, bors
szerecsendió

A burgonyaropogóshoz: 

A levesben főtt krumpli és kukorica kb. 1/4-e
1 marék petrezselyem
100 g tortilla chips

FotoJet (24)

Elkészítés:

Krémleves: 

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a húsleves kockát és egy késhegynyi szerecsendiót. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, ekkor hozzáadjuk a kukoricát és összeforraljuk (ha mirelit kukoricát használunk, akkor néhány perccel korábban adjuk a leveshez). A burgonya és a kukorica kb. 1/4-ét kiszedjük és félrerakjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest. A kókusztejszínt kevés forró levessel kikeverjük, majd visszaöntjük a leveshez és még egyszer felforraljuk.

Burgonyaropogós:

A tortilla chipset aprítógépben ledaráljuk. 40 grammot félrerakunk. A ledarált tortilla chips mellé az aprítógépbe tesszük a félretett burgonyát és kukoricát, az apróra vágott petrezselymet és sót. Az egészet összeturmixoljuk. Dióméretű gombócokat formázunk a masszából és a félretett tortilla chipsbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a gombócokat és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük őket.

3 thoughts on “Hogyan üssünk két legyet egy csapásra?: kukoricakrémleves burgonyaropogóssal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.