Ezekkel a linzerekkel nem lőhetsz mellé Valentin napon!

Akik nem ünneplik a Valentin napot és rosszul vannak a cukormázas szívecskéktől, azok kérem ne olvassanak tovább, mert ebben a receptben szívecske és rózsaszín cukormáz is az átlagosnál jóval nagyobb arányban fordul elő! Azért nyugalom, most egy évig biztosan nem tervezek olyan receptet, ami ezeket akár csak nyomokban is tartalmazza.
Szóval ha eljutottál eddig a bekezdésig, akkor feltételezem, hogy holnap szeretnéd meglepni szíved választottját valamilyen meglepetéssel, sőt még talán egy kis édességgel is. Az előbbit rád bízom, az utóbbiban viszont tudok segíteni.
A recept egyszerű: süss villámgyorsan három tepsi linzert, majd dekoráld ki őket, ahogy időd, energiád és fantáziád engedi. Pofonegyszerű az egész, csak egy kis kézügyesség és türelem kell hozzá és ahogy elnézem az eredményt, szerintem Anyák napján újra simán bevethetitek őket.

Hozzávalók:  

300 g liszt
200 g vaj
100 g kristálycukor
1 tojássárgája
különböző színű marcipánok vagy fondantok a dekoráláshoz

Elkészítés:

A lisztet és a cukrot egy nagyobb tálba mérjük, hozzáadjuk az apró darabokra vágott (vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt) hideg vajat és a tojássárgáját. Összegyúrjuk. Tapasztalataim szerint felhasználás előtt nem szükséges hűtőszekrénybe tenni, rögtön dolgozhatunk vele. Ehhez egy szilikonlapot vagy gyúródeszkát belisztezünk és kinyújtjuk rajta a linzertésztát. Ne legyen túl vékony, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele. Tetszőleges formákat szaggatunk belőle; a maradék tésztát mindig újra összegyúrjuk és kinyújtjuk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon 13-14 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük őket.
A marcipánt, fondantot kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle és egy vizes ecsettel kissé megnedvesítjük őket, így ragasztjuk rá a linzerekre. Ha márványos, átmenetes hatást szeretnénk elérni, gyúrjunk össze majd nyújtsunk ki többféle színű fondantot.

20180210_165451

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.