Ha gyorsan szeretnél egy finom és nem mellesleg egészséges szülinapi tortát készíteni, akkor ez a te recepted! A krém 5 perc alatt elkészíthető, a tortalapokat pedig egy nagy tepsiben egyszerre sütjük, így az egész nem tart tovább 45 percnél. Láthatjátok, hogy az 1 órába már a mosogatást is beleszámoltam, így semmi nem lehet kifogás!
Idén Londonban ünnepeltük a születésnapomat, úgyhogy ez a torta egy hétköznap este utólag született és nem tagadom, hogy reggelire is ugyanolyan finom volt mint másnap estére. Londonról pedig csak annyit, hogy imádtuk, szerintem a legizgalmasabb város, ahol eddig jártunk. Párizs régi időket idéző eleganciájához képest a brit főváros egy igazi modern energiabomba! Az pedig, hogy minden sarkon superfood salátákba, izgalmas zöldséglevesekbe és « mentes » ételbárokba botlottunk, csak hab a tortán!
Hozzávalók egy 18cm-es kerek tortához:
A gesztenyekrémhez:
400 g natúr, hámozott, főtt gesztenye
700 ml kókusztejszín
stevia / édesítőszer ízlés szernt
2 tk. rumaroma
A tésztához:
600 g főtt édesburgonya, pürésítve
6 tojás
60 g cukrozatlan kakaópor
60 g kókuszolaj
200 g eritrit
60 g kókuszliszt
1 cs. sütőpor
Elkészítés:
Gesztenyekrém:
A gesztenyét 300 ml kókusztejszínnel, az édesítővel és a rumaromával aprítógépben krémesre turmixoljuk. A maradék 400 ml kókusztejszínt gépi habverővel habbá verjük, majd a gesztenyekrémhez forgatjuk. Amíg sül a tészta, hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
Az édesburgonyát megfőzzük és villával pürésítjük. Az édesburgonyapüréhez gépi habverővel hozzákeverjük a tojásokat, az eritritet, a kakaóport, a kókuszolajat, a legvégén pedig a sütőporral elkevert kókuszlisztet. Egy gáztepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Összeállítás:
A tésztából egy 18 cm-es tortaforma segítségével 3 tortalapot vágunk ki. A maradék tésztát félretesszük (vagy megesszük…). A tortalapokat a gesztenyekrémmel megtöltjük és kívülről is bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszíthetjük.