Egy falat mennyország: Ferrero Rocher palacsintatorta

Nem akarok túlzásokba esni, de ez a a palacsintatorta valami brutális! Ugyan cukormentes, viszont a krém nagyon gazdag, étcsokis-mogyorós-kókusztejszínes, ezért fogyókúrásnak egyáltalán nem nevezném. Persze a szeletek vastagságát lehet csökkenteni, csak szerintem nem érdemes.
Ha még nem próbáltátok, akkor javaslom, hogy mindenképpen teszteljétek a turmixgépben való palacsintatészta készítést, mert töredékére csökkenthetik vele a konyhában töltött időt! Már csak a palacsinták sütésére kellene valami expressz változatot kitalálni , hogy ezt a receptet is a villámgyors kategóriába sorolhassuk. Írjátok meg kommentben, hogy ti hány palacsintasütőben tudtok egyszerre palacsintát sütni, vagy ha sütésre nem vállalkoztok, akkor hány palacsintát tudtok egyszerre megenni!

Hozzávalók:

A palacsintákhoz (15 db):

300 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
250 ml szénsavas ásványvíz
4 tojás
250 g (teljes kiőrlésű) liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
3 ek. eritrit / nyírfacukor
4 ek. napraforgóolaj + a sütéshez
cukrozatlan kakaópor és mogyoró (a díszítéshez)

A krémhez:

200 g étcsokoládé (85%-osat használtam)
400 ml kókusztejszín
150 g natúr törökmogyoróvaj (törökmogyoróból aprítógépben otthon is készíthetünk)
2 ek. eritrit / nyírfacukor (vagy ízlés szerint)

FotoJet5

Elkészítés: 

Krém:

Először a krémet készítjük el. Az étcsokit kisebb darabokra törjük. A kókusztejszínt az édesítővel felmelegítjük (forrnia nem kell) majd három részletben a csokira öntjük. Simára keverjük és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a lenti leírás alapján megsütjük a palacsintákat. Miután a palacsinták megsültek, a krémet kivesszük a hűtőszekrényből, és gépi habverővel habosítani kezdjük. Folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a törökmogyorókrémet.

Palacsinta: 

Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és egyneműre turmixoljuk. Ha nincs turmixgépünk, hagyományos módon is elkészíthetjük a palacsinta tésztát. A tésztát rögtön használhatjuk, nem kell pihentetni. 15 darab palacsintát sütünk, majd hagyjuk kihűlni őket.

Összeállítás:

Az első palacsintát egy tálra helyezzük és megkenjük kb. 1 ek. krémmel. Ráhelyezzük a második palacsintát és azt is megkenjük krémmel. Így folytatjuk, amíg az összes palacsinta és krém elfogy. A palacsintatorta tetejét törökmogyoróval és kakaóporral díszíthetjük.

4 thoughts on “Egy falat mennyország: Ferrero Rocher palacsintatorta

  1. Szia!
    A törökmogyoró helyett esetleg szerinted lehetne diót használni? És abból, illetve a törökmogyoróból megtalálom a blogodon, hogyan kell vajat készíteni?
    Köszönöm,
    Edó

  2. Szia,
    Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy a kókusztejszínt lehet e helyettesíteni mással? Eddig csak ilyen konzerv kókusztejet találtam, gondolom ez ugyanaz, mint pl az Alpro kókuszteje vagy ez teljesen más dolog?
    Szülinapomra fogom elkészíteni ezt a tortát, már kíváncsian várom, mert a céklás kuglóf recepted szuper lett 🙂
    Orsi

    1. Szia 😊, ha nem fontos, hogy tejmentes legyen, akkor a legegyszerűbb habtejszínnel helyettesíteni. A kókusztejszínt egyébként Cocomas néven találod meg bioboltolban és egészséges élelmiszereket áruló üzletekben. Ez sűrűbb és zsírosabb, mint a konzerves kókusztej. A dobozos Alpro kókusztej egész más, sokkal hígabb. Remélem jól sikerül majd, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre 😄. És előre is boldog szülinapot kívánok 😊!

      1. Köszönöm szépen a segítséget, azt hiszem maradok a kókusztejszínnél, mert szeretnék egészségesebb tortát csinálni 🙂
        Még van kb 3 hét a szülinapomig, de utána mindképp megírom, hogy hogy sikerült 😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.