Már végképp eleged van a télből? Utazz el Thaiföldre vagy főzd meg ezt a pikáns thai currys kókusztejes ragut!

Ha a február végi mínuszokban Ti is csak álmodoztok egy thaiföldi utazásról, legalább a konyhába csempésszetek egy kis izgalmat és melegséget ezzel a pikáns thai kókusztejszínes, currys sertésraguval. Vagy csirkeraguval. Vagy hús nélkül. A lényeg, hogy curry, kókusztej és sok-sok színes zöldség legyen benne!
A múltkor már volt egy tavaszcsalogató próbálkozásom ezzel a thai kókuszos-currys csirkelevessel, ami bár a tavaszt nem hozta meg, az egzotikus thai ételek iránti vonzódásomat annál inkább. Ez a pikáns ragu tulajdonképpen a múltkori leves főétel-változata, de azért azt nem ígérem, hogy a jövő héten a desszert-változattal is előrukkolok. Ja, és ne tévesszenek meg Titeket a thai receptek, ebben a hónapban nem Thaiföldre, hanem Libanonba látogatunk a 12 hónapon át tartó ízutazás keretében. A libanoni recepteket a hónap végén keressétek a blogon!
A Thaiföldön nyaralóknak pedig üzenem, hogy mi itt legalább nem izzadunk, de egyébként most már küldhetnének egy kis meleget haza :)!

Hozzávalók 4 személyre: 

400 g sertéscomb / csirkemellfilé (a húst el is hagyhatjuk az ételből)
200 ml sűrű kókusztej
1 ek. piros currypaszta
5 cm friss gyömbér
2 fej fokhagyma
2 sárgarépa
1/2 – 1/2 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
1 szál újhagyma
1 erős zöldpaprika
2 marék zsenge, hüvelyes zöldborsó
2 marék friss spenót + 2 marék a tálaláshoz (opcionális)
2 édesburgonya
napraforgó olaj
só, bors
1 lime leve

FotoJet (2)

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsit lefújunk olajspray-vel, vagy kevés olajjal lekenjük és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük az édesburgonyát.
A raguhoz, a kaliforniai paprikát és a sárgarépát a húst felcsíkozzuk. A húst sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Az újhagymát és a zöldpaprikát felkarikázzuk.
Egy nagyobb wok-ban kevés olajat hevítünk és a húst megpirítjuk. Ezután a húst kiszedjük a wokból és félretesszük. A wokba ismét néhány csepp olajat öntünk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát és gyömbért és 1-2 percig pirítjuk őket. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a kókusztejet, valamint kb. 1 dl vizet és néhány percig forraljuk. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá kevés vizet. Ezután a szószhoz adjuk a vékonyra felcsíkozott sárgarépát és a wokot lefedve kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a félretett húst, a kaliforniai paprikát, az újhagymát és a zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a zöldborsót és végül a spenótot is. Ezután már kb. csak 1 percig főzzük a ragut, a lényeg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, ne főzzük őket puhára.
A currys ragura kevés limelét facsarunk és a sült édesburgonyával és friss spenótlevelekkel tálaljuk. Tésztával vagy rizzsel is finom.

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.