Tudtad? Az elrontott piskóta is újrahasznosítható! Például mogyorós piskótagolyóként

Te is rontottál már el piskótát? Akkor ez a recept menni fog! A piskóta sütés sokak rémálma, még ha egyébként otthonosan mozognak is a konyhában. Nekem van egy jól bevált receptem, ami mindig működik, de ezúttal reformosítani szerettem volna a hozzávalókat, aminek egy kisebb konyhai katasztrófa lett az eredménye. Viszont mentve a menthetőt, ezekben az isteni mogyorós golyókban adtam egy második esélyt az ízre egyébként finom piskótának és nem bántam meg! Szóval ne keseredj el, ha leragadt, törik vagy csak lapos lett a piskótád, inkább formázz gombócokat belőle!

Mivel többen kérdeztétek, ezért a receptben megosztom Veletek a törökmogyoróvaj készítésének módját is. Higgyétek el, érdemes rá lecserélni a bolti Nutellát. Az alaprecept mindössze 1 hozzávalót tartalmaz, amit aztán kedvünkre ízesíthetünk, édesíthetünk vagy natúran is felhasználhatunk.

Hozzávalók 18-20 db piskótagolyóhoz: 

20 dkg piskóta
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 dkg törökmogyoróvaj
2 teáskanál rumaroma
édesítő ízlés szerint
+ 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a golyók bevonásához

mogyorós piskótagolyó5

Elkészítés: 

A piskótát kézzel szétmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egynemű masszává gyúrjuk. Nedves kézzel golyókat formázunk belőle és cukrozatlan kakaóporban meghempergetjük őket.

tavaszi csendélet piskótagolyóval2

Törökmogyoróvaj készítése:

Csak egy erős aprítógépre és törökmogyoróra lesz szükségünk az elkészítéséhez. A mogyorót az aprítógépbe tesszük és elkezdjük darálni, Először darált mogyorót kapunk, amit tovább darálunk, néha megállítva a gépet, hogy pihenhessen a motor. Addig daráljuk a mogyorót, amíg krémes állagú lesz. Közben adhatunk hozzá 1 evőkanál semleges ízű olajat, de általában nem szükséges.

mogyorós piskótagolyó

Un commentaire sur « Tudtad? Az elrontott piskóta is újrahasznosítható! Például mogyorós piskótagolyóként »

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.