Figyelem, ez a brownie még nyomokban sem tartalmaz zöldséget! A sok édesburgonyás, cukkinis, céklás és sárgarépás süti után úgy döntöttem, itt az ideje egy igazi, tömény csokis édességnek is. És mi lenne erre jobb alkalom, mint a húsvéti családi összejövetelek, látogatások időszaka? Persze arra azért figyeltem, hogy ez a recept is « reform » legyen, így a cukrot kókuszvirágcukorra, a vajat törökmogyoróvajra, a lisztet kókuszlisztre cseréltem. A végeredmény pedig egy brutálisan csokis, a szánkban szétolvadó édesség lett, ami garantáltan kielégíti még a legvadabb csokiimádók szükségleteit is.
Újdonság a blogon, hogy a továbbiakban minden étel szénhidráttartalmát feltüntetem!
Hozzávalók 12 muffinhoz:
20 dkg étcsoki (85%-osat használtam)
8 dkg törökmogyoróvaj (elkészítése itt olvasható)
15 dkg kókuszvirágcukor
3 tojás
1 natúr joghurt (125 g)
4 dkg kókuszliszt
5 dkg törökmogyoró
Szánhidráttartalom 14g CH/db
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a törökmogyoróvajat és a kókuszvirágcukrot. Kézi habverővel egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a natúr joghurtot és a kókuszlisztet. A törökmogyorót durvára aprítjuk és a tésztához keverjük. Muffinformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokon 17-18 perc alatt megsütjük.
Isteni finomság! Mindenkinek ajánlom 🙂