Tavaszi energetizáló turmixok 1.

Ebben a szokatlan márciusi hidegben nehezen tudsz ráhangolódni a tavaszra? Próbáld ki ezeket az energetizáló, vitamindús gyümölcs- és zöldségturmixokat, amelyek garantáltan jobb kedvre derítenek! Te melyikkel kezdenéd: a Pink Cékla, a Lila Bogyós, a Zöld Detox vagy esetleg a Lurkók Kedvence turmixszal? Szerintem mindegyik kitűnő választás lehet akár egy könnyű reggeli mellé, akár önmagában tízóraira vagy uzsonnára. Az első kettő turmix receptjét lent olvashatjátok, a másik kettőt pedig a követező bejegyzésemben.

Ezeket a turmixokat a gyerekek is imádják. Tapasztalatból mondom, hiszen a négy- és másfél éves unokaöcséimmel együtt készítettük őket és kivétel nélkül mindegyik ízlett nekik. Sőt, a Zöld Detox  turmixot egyenesen imádták, amiről egyáltalán nem gondoltam volna. Számomra ebből az volt a tanulság, hogy a kicsik igenis nyitottak az új ízekre, ha azokkal játékos formában, közösen elkészítve ismertetjük meg őket. Meg persze a másik tanulság az volt, hogy hármunk közül több energiára csak nekem van szükségem. Megyek, készítek is egy turmixot…

turmix2

Hozzávalók 1 adag Pink Cékla turmixhoz:

1/2 cékla (nyers)
1/2 sárgarépa
1/2 alma
1 narancs
2 cm gyömbér
2 tk. méz
1/4 lime leve
2 dl víz

1 adag szénhidrát tartalma: 30 g

pinkcéklaturmix

Hozzávalók 1 adag Lila Bogyós turmixhoz:

10 dkg áfonya (lehet fagyasztott is)
1 doboz natúr joghurt (125 g)
2 dl víz
édesítő ízlés szerint (steviát használtam)

1 adag szénhidrát tartalma: 14g

áfonyásturmix

Elkészítés: 

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk.

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.