A kubaiak szeretik a sós és édes ízeket egy ételen belül párosítani, erre jó példa ez az ananászos avokádósaláta, amely kevés korianderrel és sóval ízesítve, limelével meglocsolva kiváló előétel vagy szárnyasok, halak kísérője lehet. Ha viszont inkább desszertként fogyasztanád ezt a könnyű, frissítő fogást, akkor javaslom, hogy a koriandert mentára, a sót pedig egy kevés mézre cseréld. Tavaszi-nyári grillpartikra szerintem mindkét változat tökéletes választás lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
1 érett ananász
2 érett avokádó
2 ág koriander
1 lime
só
Szénhidrát tartalom: 12 g CH/adag
Elkészítés:
Az ananászt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Az avokádó héját eltávolítjuk és húsát szintén kis kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük és a lime levével meglocsoljuk. Kevés sóval és az apróra vágott korianderrel megszórjuk, majd óvatosan összeforgatjuk. Azonnal fogyasztjuk.
A recept forrása: Cocina Cubana