Jönnek a locsolók, de már az összes ünnepi finomság elfogyott? Vagy épp ellenkezőleg, azt sem tudod mihez kezdj a rengeteg főtt tojással? Mindkét esetre ajánlom ezt az egyszerűen elkészíthető töltött tojást, amelyet az aszalt paradicsom és a bazsalikom tesz különlegessé.
Hozzávalók 6 darab töltött tojáshoz:
6 db tojás
10 dkg natúr krémsajt
4 dkg aszalt paradicsom
6-8 friss bazsalikomlevél + a díszítéshez
só, bors
Elkészítés:
A tojásokat 10 pec alatt keményre főzzük. Még melegen megpucoljuk őket, majd langyosra hűtjük. Félbevágjuk és egy kiskanállal kiszedjük belőlük a sárgáját. A tojássárgájához hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, a krémsajtot, a bazsalikomleveleket, sózzuk-borsozzuk és aprítógépben krémesre turmixoljuk. Ezután a krémet visszatöltjük a tojásokba és bazsalikomlevéllel díszítjük őket.