Unod az édes tortákat? Próbáld ki ezt a tonhalas, zöldséges változatot!

Ha az édes, habos torták után valami újdonságra vágytok, készítsétek el ezt a sós, tonhalkrémmel töltött és zöldségekkel díszített tortát! A snidlingből épített “kerítés” nem kötelező és ha elhagyjátok, a torta elkészítési ideje is jelentősen csökken. Persze senkit nem akarok lebeszélni a művészi díszítésről, engem például nagyon jól kikapcsol a stresszesebb napokon. Ha esetleg van olyan ismerősötök, aki nem szereti az édes tortákat, ezért a szülinapi csokitortáját is csak tologatja a tányérja egyik feléről a másikra, akkor szerintem legközelebb ezzel a tortával lepjétek meg.

Pink Cékla Tipp: a snidlingeket rendezzétek csokorba, így egy mozdulattal egyforma hosszúságúra vághatjátok őket. Ez sajnos nekem csak akkor jutott eszembe, miután egyesével összeméregettem és levagdostam a snidlingeket, még szerencse, hogy nem kellett sietnem a tortával :).

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához: 

A piskótához: 

4 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 ek. (növényi) tej
2 ek. napraforgó olaj

1/2 csomag sütőpor

A tonhalkrémhez:

30 dkg tonhal (sós lében)
2 szál szárzeller
1/2 fej lilahagyma
1/2 ek. mustár
4 ek. majonéz
1 citrom leve
só, bors

A bevonáshoz és díszítéshez: 

20 dkg natúr krémsajt
1 nagy csokor snidling
1 sárgarépa
1 koktélparadicsom
5-6 szem miniretek

tonhalas torta2

Elkészítés:

Piskóta:

A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a (növényi) tejjel kézi habverővel felhabosítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojássárgájás keverékbe és kézi habverővel eldolgozzuk. Ezután a tojásfehérje egyharmadával fellazítjuk a tojássárgájás masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét is. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük.

Tonhalkrém:

A tonhalat lecsepegtetjük, a lilahagymát felaprítjuk. Aprítógépben a zeller kivételével az összes hozzávalót krémesre turmixoljuk. Végül hozzákeverjük az apróra vágott szárzellert is.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát félbevágjuk és megtöltjük a tonhalas krémmel. A sajtkrémmel bevonjuk a tortát és körben snidlinggel díszítjük. A torta tetejét ízlés szerint a többi zöldséggel díszítjük.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.