Matcha teás Raffaello golyók

Te hallottál már a matcha teáról? A japánok porrá őrölt zöld teája nemcsak a teaimádók körében egyre népszerűbb, néhány éve betört a konyhákba is. Ízesíthetünk vele sajttortát, turmixokat, muffint, de akár lattét is készíthetünk belőle. Számos pozitív, egészségvédő hatása van, így például szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a vérnyomást, hozzájárul a stressz elleni küzdelemhez. Nem tagadom, elég erős, különleges íze van, ezért elsőre csak kis mennyiséggel próbálkozzunk.
Én a hagyományos Raffaello receptemet dobtam fel vele és ez a matcha teás változat is nagy sikert aratott.

A recept megjelent a Kifőztük 2018. áprilisi számában is.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 

12 dkg kókuszreszelék
8 dkg kókusztejpor
2 evőkanál eritrit (vagy ízlés szerint más cukorhelyettesítő)
1/2 teáskanál Matcha tea por
80 ml víz
2 dkg kókuszzsír
kb. 20 db blansírozott mandula
+ kókuszreszelék a külsejére

1 db szénhidrát tartalma: 0,7g CH

raffaello3

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a kókusztejport. Az eritritet elkeverjük a Matcha tea porral, majd ráöntjük a forró vizet. A teát a kókuszos keverékre öntjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt és összedolgozzuk. 5 percre fagyasztóba tesszük, hogy kihűljön. A masszából golyókat formázunk, a közepébe 1 mandulát teszünk. Végül kókuszreszelékben forgatjuk meg a Raffaello golyókat. Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt kb. 20 perccel érdemes kivenni, hogy egy kicsit megpuhuljon.

tulipánok

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.