Vigyél magaddal ebédet az irodába! Mediterrán tésztasaláta

Unod a munkahelyi vagy az iskolai menzát? Szívesen csomagolnál magadnak ebédet, de nincs ötleted gyorsan elkészíthető, könnyen szállítható és hidegen is finom, laktató ebédre? A tésztasaláták szerintem tökéletesek az ilyen helyzetekre, hiszen kedvünk szerint adhatunk hozzá zöldségeket, csirkemellet, sajtot, olajos magvakat is, így biztos, hogy egész délután nem éhezünk majd meg utána.
Személyes kedvencem ez a bazsalikommal, szárított paradicsommal, mozzarellával és pirított fenyőmaggal felturbózott változat. Remélem, hogy nektek is ízleni fog és a dobozolós ebédek visszatérő szereplője lesz!
A korábban megosztott, cukkinis, fetasajtos tésztasalátám receptjét pedig itt találjátok.

A recept megjelent a Tavaszi Pink Cékla Magazinban is: itt letölthető

Hozzávalók 4 személyre: 

30 dkg teljes kiőrlésű penne vagy farfalle tészta
20 dkg minimozzarella
20 dkg szárított paradicsom
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor friss bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj

Szénhidráttartalom: 52 g CH/adag

mediterran tesztasalata3

Elkészítés: 

A tésztát al dentére főzzük. A szárított paradicsomról a felesleges olajat leitatjuk, majd apró darabokra vágjuk. A fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A mozzarellákat félbevágjuk. A bazsalikom leveleit felaprítjuk. A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk az olívaolajjal, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, megsózzuk és langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.