Vigyél magaddal ebédet az irodába! Mediterrán tésztasaláta

Unod a munkahelyi vagy az iskolai menzát? Szívesen csomagolnál magadnak ebédet, de nincs ötleted gyorsan elkészíthető, könnyen szállítható és hidegen is finom, laktató ebédre? A tésztasaláták szerintem tökéletesek az ilyen helyzetekre, hiszen kedvünk szerint adhatunk hozzá zöldségeket, csirkemellet, sajtot, olajos magvakat is, így biztos, hogy egész délután nem éhezünk majd meg utána.
Személyes kedvencem ez a bazsalikommal, szárított paradicsommal, mozzarellával és pirított fenyőmaggal felturbózott változat. Remélem, hogy nektek is ízleni fog és a dobozolós ebédek visszatérő szereplője lesz!
A korábban megosztott, cukkinis, fetasajtos tésztasalátám receptjét pedig itt találjátok.

A recept megjelent a Tavaszi Pink Cékla Magazinban is: itt letölthető

Hozzávalók 4 személyre: 

30 dkg teljes kiőrlésű penne vagy farfalle tészta
20 dkg minimozzarella
20 dkg szárított paradicsom
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor friss bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj

Szénhidráttartalom: 52 g CH/adag

mediterran tesztasalata3

Elkészítés: 

A tésztát al dentére főzzük. A szárított paradicsomról a felesleges olajat leitatjuk, majd apró darabokra vágjuk. A fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A mozzarellákat félbevágjuk. A bazsalikom leveleit felaprítjuk. A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk az olívaolajjal, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, megsózzuk és langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.