Végre itt a spárgaszezon! Tavaszi spárgás quinoasaláta

Tavasszal az eperszezon mellett talán a spárgaszezont várom a legjobban. A zöld spárga a kedvencem, amit éppen csak 2-3 percig szoktam főzni, hogy még roppanós maradjon. Salátában, köretként, pitébe sütve, mindenhogy imádom.

Most quinoával, édesburgonyával és lágy tojással párosítottam, de bármilyen idényzöldséggel feldobhatjátok ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis tartalmas salátát. Mi az első idei szabadtéri piknikünkre vittük magunkkal, amit egy csendes parkban töltöttünk el múlt hétvégén annak örömére, hogy Párizsba beköszöntött a nyár mindössze egy hónappal az utolsó hóesés után. Hihetetlenül élveztem ezt a váratlan 30 fokot, habár fürdőruhára azért nem vetkőztem mint a parkban a többi napozó.

Mindenesetre ezt a salátát az irodába is könnyen magatokkal vihetitek, remekül lehet felette nosztalgiázni a hétvégi piknikről, meg persze tervezni a következőt.


Hozzávalók 4 személyre: 

A salátához:

1 (3 dl-es) bögre  quinoa
1 nagy édesburgonya
30 dkg zöld spárga
1 csokor petrezselyem
1 piros kaliforniai paprika
4-5 evőkanál napraforgó mag

4 tojás (opcionális)

Az öntethez:

3 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
só, bors
3 evőkanál víz

tavaszi quinosaláta3

Elkészítés:

A quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Az édesburgonyát meghámozzuk, közepes kockákra vágjuk és 15-20 perc alatt puhára főzzük. A spárga alsó végeit levágjuk (kb. 3-4 cm-t), majd 5 cm-es darabokra vágjuk őket és forrástól számított 2-3 percig főzzük. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A zöldségeket és a napraforgómagot a quinoához keverjük, majd ráöntjük az öntet és azzal is összekeverjük.

Ha lágy tojással szeretnénk tálalni, akkor a tojásokat főzzük 6 percig, majd hideg vízben hűtsük le és hámozzuk meg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.