Szupergyors recept: Gesztenyés minikuglófok

Mi az, gyorsan elkészíthető, különleges, finom, mindemellett pedig még egészséges is? Elárulom: ez a leírás nemcsak salátákra illik, hanem erre a szupergyors gesztenyés sütire is, amit összesen mindössze 30 perc alatt az asztalra varázsolhattok. Gyorsaságának titka az összeállításához használt aprítógépben, valamint a mini kuglófformákban rejlik, amelyeknek köszönhetően a sütési idő is lerövidíthető. A süti természetesen muffin formában is ugyanennyi idő alatt elkészíthető.

Az aprítógép szerintem az egyik leghasznosabb konyhai találmány, én a főtt édesburgonya pürésítésétől, az energiagolyók összeállításától a zabpehely, dió, mogyoró ledarálásán és a vegán fagyi elkészítésén keresztül rengeteg mindenhez használnom. Ha még nincs a konyhátokban, szerintem mindenképpen érdemes beszereznetek egyet.


Hozzávalók 10 darab minikuglófhoz:

25 dkg natúr, főtt gesztenye
2 dl kókusztejszín
3 tojás
10 dkg eritrit
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg zabliszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk. rumaroma

Szénhidrát tartalom: 16g/db

Elkészítés:

Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk. Mini kuglófformákba kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.