Szupergyors recept: Gesztenyés minikuglófok

Mi az, gyorsan elkészíthető, különleges, finom, mindemellett pedig még egészséges is? Elárulom: ez a leírás nemcsak salátákra illik, hanem erre a szupergyors gesztenyés sütire is, amit összesen mindössze 30 perc alatt az asztalra varázsolhattok. Gyorsaságának titka az összeállításához használt aprítógépben, valamint a mini kuglófformákban rejlik, amelyeknek köszönhetően a sütési idő is lerövidíthető. A süti természetesen muffin formában is ugyanennyi idő alatt elkészíthető.

Az aprítógép szerintem az egyik leghasznosabb konyhai találmány, én a főtt édesburgonya pürésítésétől, az energiagolyók összeállításától a zabpehely, dió, mogyoró ledarálásán és a vegán fagyi elkészítésén keresztül rengeteg mindenhez használnom. Ha még nincs a konyhátokban, szerintem mindenképpen érdemes beszereznetek egyet.


Hozzávalók 10 darab minikuglófhoz:

25 dkg natúr, főtt gesztenye
2 dl kókusztejszín
3 tojás
10 dkg eritrit
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg zabliszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk. rumaroma

Szénhidrát tartalom: 16g/db

Elkészítés:

Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk. Mini kuglófformákba kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.