Van élet a resztelt májon túl: Villámgyors, szójaszószos csirkemáj ropogós lila hagymával

Ha unjátok már a sima magyaros resztelt májat, akkor próbáljátok ki ezt a perui ihletésű szaftos változatot! Ezt a ragut egyébként máj helyett csirke- vagy pulykamellből, esetleg marhahúsból is elkészíthetitek, egyik sem fog csalódást okozni. Az egész elkészíthető 15 perc alatt, szóval szerintem legközelebb, ha megkívánjátok a csirkemájat, próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók 2-3 személyre: 

30 dkg csirkemáj
3 paradicsom
2 lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál vörösborecet
só, bors
napraforgó olaj

higado saltado2

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk és feldaraboljuk. 1-1 evőkanál szójaszósszal és vörösborecettel meglocsoljuk, sózzuk-borsozzuk és pár percig állni hagyjuk. Közben a lila hagymát nem túl vékony csíkokra, a paradicsomot pedig cikkekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. Egy wokban kevés olajat forrósítunk, majd a májat pár perc alatt megpirítjuk. Ezután a szaftjával együtt kiszedjük a wokból és félretesszük. Ismét kevés olajat teszünk a wokba, hozzáadjuk a lila hagymát, 1 perc múlva hozzátesszük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, hozzáadunk 2-2 evőkanál szójaszószt és vörösborecetet. Ezután hozzátesszük a paradicsomot, még 2 evőkanál szójaszószt, visszatesszük a wokba a májat és 1 perc múlva készen is van az étel. Rizzsel, burgonyával, bulgurral, kuszkusszal is finom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.