Van élet a resztelt májon túl: Villámgyors, szójaszószos csirkemáj ropogós lila hagymával

Ha unjátok már a sima magyaros resztelt májat, akkor próbáljátok ki ezt a perui ihletésű szaftos változatot! Ezt a ragut egyébként máj helyett csirke- vagy pulykamellből, esetleg marhahúsból is elkészíthetitek, egyik sem fog csalódást okozni. Az egész elkészíthető 15 perc alatt, szóval szerintem legközelebb, ha megkívánjátok a csirkemájat, próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók 2-3 személyre: 

30 dkg csirkemáj
3 paradicsom
2 lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál vörösborecet
só, bors
napraforgó olaj

higado saltado2

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk és feldaraboljuk. 1-1 evőkanál szójaszósszal és vörösborecettel meglocsoljuk, sózzuk-borsozzuk és pár percig állni hagyjuk. Közben a lila hagymát nem túl vékony csíkokra, a paradicsomot pedig cikkekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. Egy wokban kevés olajat forrósítunk, majd a májat pár perc alatt megpirítjuk. Ezután a szaftjával együtt kiszedjük a wokból és félretesszük. Ismét kevés olajat teszünk a wokba, hozzáadjuk a lila hagymát, 1 perc múlva hozzátesszük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, hozzáadunk 2-2 evőkanál szójaszószt és vörösborecetet. Ezután hozzátesszük a paradicsomot, még 2 evőkanál szójaszószt, visszatesszük a wokba a májat és 1 perc múlva készen is van az étel. Rizzsel, burgonyával, bulgurral, kuszkusszal is finom.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.