Készítettél már tortát 20 perc alatt? Ha még nem, akkor próbáld ki ezt a csupa egészséges hozzávalót tartalmazó, isteni finom epertortát. Jó hír: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, mindössze egy aprítógépre lesz hozzá szükséged!
A receptet a Tavaszi Pink Cékla Magazinban is megtaláljátok: innen letölthető.
Hozzávalók egy 15 cm-es kerek formához:
Az alaphoz:
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg zabpehely
20 dkg datolya
A chia magos eperzseléhez:
30 dkg eper
4 evőkanál chia mag
ízlés szerint édesítő (kevés steviát használtam)
+ 20 dkg eper a díszítéshez
8 szelet esetén 1 szelet szénhidrát tartalma: 26 g CH
Elkészítés:
Az eperzseléhez az epret felkockázzuk, majd aprítógépben simára turmixoljuk az édesítővel. Ezután hozzákeverjük a chia magot és kb. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt az alaphoz a kókuszreszeléket és a zabpelyhet az aprítógépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk a datolyát és az aprítógépben összedolgozzuk.
A tortaforma alját és oldalát sütőpaprírral kibéleljük és belenyomkodjuk a datolyás masszát úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezután az eperzselét az alapra kanalazzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe további 15 percre. A tortát eperszeletekkel díszítjük.