Villámgyors “nyers” epertorta a májusi kánikulára hangolva

Készítettél már tortát 20 perc alatt? Ha még nem, akkor próbáld ki ezt a csupa egészséges hozzávalót tartalmazó, isteni finom epertortát. Jó hír: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, mindössze egy aprítógépre lesz hozzá szükséged!

A receptet a Tavaszi Pink Cékla Magazinban is megtaláljátok: innen letölthető.

Hozzávalók egy 15 cm-es kerek formához: 

Az alaphoz: 

5 dkg kókuszreszelék
5 dkg zabpehely
20 dkg datolya

A chia magos eperzseléhez: 

30 dkg eper
4 evőkanál chia mag
ízlés szerint édesítő (kevés steviát használtam)

+ 20 dkg eper a díszítéshez

8 szelet esetén 1 szelet szénhidrát tartalma: 26 g CH

epertorta1

Elkészítés: 

Az eperzseléhez az epret felkockázzuk, majd aprítógépben simára turmixoljuk az édesítővel. Ezután hozzákeverjük a chia magot és kb. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Ezalatt az alaphoz a kókuszreszeléket és a zabpelyhet az aprítógépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk a datolyát és az aprítógépben összedolgozzuk.

A tortaforma alját és oldalát sütőpaprírral kibéleljük és belenyomkodjuk a datolyás masszát úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezután az eperzselét az alapra kanalazzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe további 15 percre. A tortát eperszeletekkel díszítjük.

 

epertorta2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.