Ennél diétásabb nem is lehetne! Könnyű tavaszi zöldséges pite

Ennek a tavaszi zöldséges pitének a különlegessége, hogy nincs tésztája, így jó sok kalóriát megspórolhatunk, mégis egy finom, laktató zöldséges ételt kapunk. Tavaszi, nyári vacsorának, esetleg könnyű ebédnek tökéletes, ha pedig még egy nagy adag friss salátával is kiegészítjük, akkor biztosan feltöltjük a vitaminraktárainkat.

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában is.

Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához: 

30 dkg zöld spárga
10-15 dkg friss spenót
3 sárgarépa
10 cm póréhagyma
4 tojás
25 dkg natúr joghurt
5 dkg reszelt sajt
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só, bors
olívaolaj

zöldéges pite2

Elkészítés: 

A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát lereszeljük, a spárga kemény végét levágjuk. A spárgát kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta a póréhagymát, hozzáadjuk a spárgát és 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, majd mikor a spenót összeesett sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és hozzákeverjük a reszelt sárgarépát. Elzárjuk alatta a lángot.
A zöldségeket a piteformába öntjük és elegyengetjük. A joghurtot simára keverjük a tojásokkal, sózzuk-borsozzuk, majd a zöldségekre öntjük úgy, hogy mindenhol egyenletesen ellepje őket. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal és további 5 percig sütjük.

zöldéges pite4

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.