Epres pohárkrém

Eper, mascarpone  tejszín… Az a desszert, ami így kezdődik, rossz már biztosan nem lehet! Készítsétek el Ti is ezt az isteni pohárkémet!

Hozzávalók 6 adaghoz: 

15 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
10 dkg (cukormentes) eperlekvár
10 dkg babapiskóta (a zablisztes, cukormentes házi babapiskótám receptjét megtaláljátok itt)
1 citrom leve
1,5 dl víz
2 ek. nyírfacukor
10 dkg eper

1 adag szénhidrát tartalma (bolti babapiskótával készítve): 24g CH

foto1

Elkészítés: 

A habtejszínt gépi habverővel laza habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a mascarponét. Végül hozzáadjuk az eperlekvárt is és simára keverjük.

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a nyírfacukrot és a citromlevet és pár percig forraljuk. Ezután kissé kihűtjük, majd megforgatjuk benne a babapiskótákat. Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk.

A poharak aljára egy réteg babapiskótát teszünk, erre egy réteg krém kerül, majd a felkockázott eper, ismét egy réteg babapiskóta, majd krém. A poharakat a félretett eperszemekkel díszítjük.

foto3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.