Szójaszószos marharagu

Már biztos kitaláltátok, hogy nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető, színes, vitamindús ételeket mint például ez a roppanós zöldségekkel gazdagított, szójaszószos marharagu. Az elkészítésénél csak arra kell figyelni, hogy az összes hozzávalót előre felaprítsuk, előkészítsük, onnantól kezdve a főzés már gyerekjáték.

Az ételt természetesen marhahús helyett csirke- pulyka- vagy kacsamellből is elkészíthetitek, de adhattok a zöldségekhez akár apró rákokat is. Ti melyik változatot próbáljátok ki legközelebb?

Hozzávalók 4 személyre: 

A marharaguhoz: 

60 dkg marhacomb
3 zsenge sárgarépa
1 szál szárzeller
1 hüvelyknyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
1 szál újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
2 marék friss bébispenót
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámmag
1 marék friss petrezselyem
só, bors
2-3 evőkanál napraforgó olaj

1 adag szénhidrát tartalma: 11 g CH

FotoJet 2

Elkészítés:

A húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 1 evőkanál szójaszósszal. A fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük. A lilahagymát felszeleteljük. A sárgarépát, a szárzellert és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk.

Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a marhahúst és készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki! Ezután a húst kiszedjük a serpenyőből, ismét kevés olajat hevítünk benne és 2-3 percig sütjük a sárgarépát. Ezután hozzáadjuk a lila hagymát, a kaliforniai paprikát, a szárzellert, az újhagymát és 1 evőkanál szójaszószt. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig sütjük a zöldségeket, hogy még ropogósak maradjanak. Ezután visszatesszük a serpenyőbe a húst, hozzáadjuk a spenótot, összeforgatjuk a ragut és megszórjuk szezámaggal. Az elkészült ragut megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel. Barna rizzsel tálaljuk, teljes kiőrlésű tésztával, vagy akár bulgurral, kuszkusszal is tálalhatjuk.

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.