Szójaszószos marharagu

Már biztos kitaláltátok, hogy nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető, színes, vitamindús ételeket mint például ez a roppanós zöldségekkel gazdagított, szójaszószos marharagu. Az elkészítésénél csak arra kell figyelni, hogy az összes hozzávalót előre felaprítsuk, előkészítsük, onnantól kezdve a főzés már gyerekjáték.

Az ételt természetesen marhahús helyett csirke- pulyka- vagy kacsamellből is elkészíthetitek, de adhattok a zöldségekhez akár apró rákokat is. Ti melyik változatot próbáljátok ki legközelebb?

Hozzávalók 4 személyre: 

A marharaguhoz: 

60 dkg marhacomb
3 zsenge sárgarépa
1 szál szárzeller
1 hüvelyknyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
1 szál újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
2 marék friss bébispenót
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámmag
1 marék friss petrezselyem
só, bors
2-3 evőkanál napraforgó olaj

1 adag szénhidrát tartalma: 11 g CH

FotoJet 2

Elkészítés:

A húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 1 evőkanál szójaszósszal. A fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük. A lilahagymát felszeleteljük. A sárgarépát, a szárzellert és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk.

Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a marhahúst és készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki! Ezután a húst kiszedjük a serpenyőből, ismét kevés olajat hevítünk benne és 2-3 percig sütjük a sárgarépát. Ezután hozzáadjuk a lila hagymát, a kaliforniai paprikát, a szárzellert, az újhagymát és 1 evőkanál szójaszószt. Folyamatosan kevergetve 2-3 percig sütjük a zöldségeket, hogy még ropogósak maradjanak. Ezután visszatesszük a serpenyőbe a húst, hozzáadjuk a spenótot, összeforgatjuk a ragut és megszórjuk szezámaggal. Az elkészült ragut megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel. Barna rizzsel tálaljuk, teljes kiőrlésű tésztával, vagy akár bulgurral, kuszkusszal is tálalhatjuk.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.