Ez mind egy süteményben? Igen! A kókusztól illatos, a limetól pikáns, az avokádótól puha, a matchateától különleges. A cukkini, sárgarépa, cékla, édesburgonya mellé az avokádót is vegyétek fel a sütialapanyagok listájára, hiszen nemcsak guacamole készülhet belőle, de a vajat is kiválóan helyettesíti, például browniekban, vagy ebben a különleges süteményben.
A recept a májusi Kifőztük Magazinban is megjelent.
Hozzávalók egy 10 x 28 cm-es kenyérformához:
2 érett avokádó
1 lime leve + reszelt héja
12,5 dkg natúr joghurt
3 dkg kókuszolaj
3 tojás
10 dkg eritrit
5 dkg kókuszliszt
15 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál matchatea por
10 szelet esetén 1 szelet szénhidrát tartalma: 11,5 g CH
Elkészítés:
Az avokádót meghámozzuk, húsát kivájjuk és villával pürésítjük. Gépi habverővel hozzákeverjük a natúr joghurtot, a lime reszelt héját és levét, a kissé felolvasztott kókuszolajat és az eritritet. Folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Egy külön tálban összevegyítjük a maradék száraz hozzávalót és a masszához keverjük. A kenyérformát kibéleljük sütőpapírral és elsimítjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.