Mentaszirup limonádéhoz

Tavasztól őszig a szerencsések a kiskertben, a többiek a teraszon, vagy a konyhában élhetik ki kertészkedési ösztönüket. Párizsban is egyre nagyobb divat a városi kertészkedés, az első napsugarak megjelenésével még a legapróbb garzonlakások lakói is nagy lelkesedéssel vetik bele magukat legalább a fűszernövények nevelgetésébe. Engem is elkapott a a kertészkedési láz, persze nem kell nagy dologra gondolni, egyelőre csak néhány bazsalikom-, koriander- és mentabokor díszeleg a teraszon. Arra viszont éppen elég, hogy friss, illatos leveleikkel feldobják a tavaszi-nyári salátáinkat és frissítőinket.

Manapság nagy reneszánszukat élik a különleges ízesítésű limonádék. A mindenféle mű, bolti szirup helyett próbáljátok ki ezt a házi készítésű mentaszirupot, garantáltan hűsítően fog hatni a nagy melegben!

Hozzávalók:

2 dl víz
2 ek. eritrit
2 marék friss mentalevél

Elkészítés: 

A vizet az eritrittel és a mentalevelekkel felforraljuk, majd kb. 5 percig közepes lángon főzzük.
Miután kihűlt, a szirupot hűtőszekrényben tároljuk. Limonádé ízesítésére használjuk, 1 pohár limonádéhoz kb. 3 teáskanál mentaszirupot adjunk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.