Marokkói padlizsánragu házi hajdinatortillával

Első marokkói receptem ez a fűszeres, paradicsomos padlizsánragu, ami langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Marokkóban rengeteg féle kenyeret készítenek, én most saját fejlesztésű, gluténmentes hajdinatortillát sütöttem mellé. Nyári grillpartikra, családi összejövetelekre el tudom képzelni húsok kísérőjeként, de önmagában is szuper, könnyű vacsoraként.

Hozzávalók 4 személyre: 

A padlizsánraguhoz: 

2 padlizsán
2 paradicsom
1 marék friss petrezselyem
1 marék friss koriander
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál édes őrölt piros paprika

bors
4 evőkanál olívaolaj

A tortilla lapokhoz: 

1 bögre hajdinaliszt
1/4 bögre folyékony kókuszolaj
kb. 1/2 bögre langyos víz

padlizsánragu1

Elkészítés:

Padlizsánragu:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A padlizsánokat hosszában félbevágjuk és egy sütőpapírral bélelt, majd olívaolajjal vékonyan kikent tepsire tesszük úgy hogy a vágott felük nézzen lefelé. 25 percig 180 fokon sütjük a padlizsánokat a sütőben.

Eközben a paradicsom héját lehúzzuk, majd a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A fokhagymát, a petrezselymet és a koriandert felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket, és közepres lángon kb. 5 percig pároljuk. Lehúzzuk a tűzről.

Ha elkészültek a padlizsánok, óvatosan lehúzzuk a héjukat, a húsukat összevágjuk és a korianderrel és petrezselyemmel együtt a paradicsomhoz adjuk. Közepes lángon kb. 5 percig pároljuk a ragut, miközben egy fakanállal minél kisebb darabokra igyekszünk összetörni, hogy szinte pépes állaga legyen.

A tortillákhoz:

A hozzávalókat egy tálban öntjük, a vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, ameddig egy gombócba tudjuk gyúrni a tésztát. Majd a tésztát 5 részre osztjuk és lisztezett felületen a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk őket. Ezután forró serpenyőben, zsiradék nélkül mindkét oldalukat megsütjük. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.