A legjobb délutáni snack: cukkinis uzsonnakenyér

Habár délutánonként általában inkább édeset kívánok, az új kedvencem mégis ez a sós cukkinikenyér lett, házi sajtkrémmel vékonyan megkenve és paradicsommal megpakolva. A házi sajtkrém elkészítésének módját hamarosan megosztom veletek a blogon, elöljáróban annyit elárulok, hogy mindössze egy hozzávalóra és némi türelemre van hozzá szükség.

A lenti receptet természetesen sokféleképpen variálhatjuk, tökmag helyett bármilyen más natúr olajos magot adhatunk hozzá, illetve friss fűszernövényekkel tovább ízesíthetjük. Szendvicsalapnak is kiváló gluténmentes alternatíva.


Hozzávalók: 

3 tojás
150 g hajdinaliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
125 g natúr joghurt
50 ml olívaolaj
1 nagyobb cukkini
3 evőkanál tökmag
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék (elhagyható)
1 kávéskanál só
1 csipet bors
1 csomag sütőpor

cukkinikenyer&

Elkészítés: 

A tojásokat gépi robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a fűszereket, az olívaolajat és a joghurtot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adjuk és gépi habverővel egyneműre dolgozzuk. Ezután belereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a tökmagot és alaposan összeforgatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.