A legjobb délutáni snack: cukkinis uzsonnakenyér

Habár délutánonként általában inkább édeset kívánok, az új kedvencem mégis ez a sós cukkinikenyér lett, házi sajtkrémmel vékonyan megkenve és paradicsommal megpakolva. A házi sajtkrém elkészítésének módját hamarosan megosztom veletek a blogon, elöljáróban annyit elárulok, hogy mindössze egy hozzávalóra és némi türelemre van hozzá szükség.

A lenti receptet természetesen sokféleképpen variálhatjuk, tökmag helyett bármilyen más natúr olajos magot adhatunk hozzá, illetve friss fűszernövényekkel tovább ízesíthetjük. Szendvicsalapnak is kiváló gluténmentes alternatíva.


Hozzávalók: 

3 tojás
150 g hajdinaliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
125 g natúr joghurt
50 ml olívaolaj
1 nagyobb cukkini
3 evőkanál tökmag
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék (elhagyható)
1 kávéskanál só
1 csipet bors
1 csomag sütőpor

cukkinikenyer&

Elkészítés: 

A tojásokat gépi robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a fűszereket, az olívaolajat és a joghurtot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adjuk és gépi habverővel egyneműre dolgozzuk. Ezután belereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a tökmagot és alaposan összeforgatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.