Te próbáltál már búzadarából palacsintát sütni? Marokkói darapalacsinta házi almaszósszal

Mint tudjuk, palacsintából ezerféle változat létezik, de azt gondoltátok volna, hogy búzadarából is lehet az amerikai változathoz nagyon hasonló « pufi » palacsintákat sütni? Biztos vagyok benne, hogy a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók, úgyhogy ne habozzatok sokáig, készítsétek el ezt az újfajta palacsintát és zsebeljétek be Ti is az elismeréseket!

A bolti almapürét pedig ezután a recept után nyugodtan elfelejthetjük. A házi változat biztosan semmilyen adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaz, hűtőszekrényben 4-5 napig így is eltartható. A gyerekek (és a felnőttek is) imádják!

Hozzávalók 4 személyre (kb. 12 db minipalacsintához):

A palacsintához: 

25 dkg búzadara
2,5 dl mandulatej vagy más növényi tej vagy tehéntej
1,5 dl víz
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
1 csomag instant élesztő
kevés édesítő ízlés szerint (steviát használtam)

Az almapüréhez: 

1 kg alma
1/2 citrom leve
1 kávéskanál fahéj
ízlés szerint édesítő (steviát használtam)
víz

darapalacsinta5

Elkészítés: 

A vizet, a langyos tejet, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a sót, az édesítőt, az élesztőt és a búzadarát egy tálban simára keverjük. Konyharuhával letakarjuk, majd kb. 1 órát langyos helyen pihentetjük.

Eközben elkészítjük az almapürét. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi az almákat. Kb. 30-40 perc alatt teljesen puhára főzzük a gyümölcsöt. Ezután a főzővízzel együtt turmixgépbe öntjük az almákat, fahéjjal, édesítővel és citromlével ízesítjük, majd egyneműre turmixoljuk. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Ezután felforrósítunk egy serpenyőt és a tésztából kb. fél merőkanálnyi adagonként palacsintákat sütünk. A serpenyőbe ne rakjunk semmilyen zsiradékot, nem fog leragadni a palacsinta.

A palacsintákat az almaszósszal kínáljuk.

darapalacsinta1

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.