Ha eddig utáltad a karfiolt, mostantól imádni fogod! Egészben sült fűszeres karfiol fokhagymás joghurtos öntettel

Ha a karfiolról neked is a menzás karfiolleves, vagy a rántott karfiol jut eszedbe, itt az ideje kipróbálnod ezt a fűszeres, sütőben sült változatot, mert így készítve tényleg egészen más arcát mutatja ez a sokak által nem kedvelt zöldség. Nem szükséges előfőzni a karfiolt, ha kellő ideig hagyjuk a sütőben, teljesen megpuhul anélkül is.

A tavaszi detox kúránk kezdete óta jóval kevesebb húst fogyasztunk mint korábban, így néha kihívást jelent, hogy milyen finom és laktató ételt készítsek ebédre. Ezután a sült karfiol után, amit quinoával és a joghurtos öntettel ettünk, egyáltalán nem maradt hiányérzetünk, úgyhogy bátran ajánlom nektek is.

Hozzávalók 4 személyre: 

A karfiolhoz: 

1 nagy fej karfiol
1/2 kávéskanál currypor
1/2 kávéskanál őrölt piros paprika
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál bors
3 evőkanál kókuszolaj

A joghurtos öntethez: 

2,5 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve

bors

Elkészítés:

A karfiol zöld leveleit levágjuk, az alját egyenesre igazítjuk, hogy megálljon. A kókuszolajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a fűszereket és egy ecset segítségével alaposan megkenjük a karfiolt ezzel a fűszeres olajjal. A karfiolt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70-80 perc alatt megsütjük.

A joghurtos öntethez a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval simára keverjük.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.