Ha eddig utáltad a karfiolt, mostantól imádni fogod! Egészben sült fűszeres karfiol fokhagymás joghurtos öntettel

Ha a karfiolról neked is a menzás karfiolleves, vagy a rántott karfiol jut eszedbe, itt az ideje kipróbálnod ezt a fűszeres, sütőben sült változatot, mert így készítve tényleg egészen más arcát mutatja ez a sokak által nem kedvelt zöldség. Nem szükséges előfőzni a karfiolt, ha kellő ideig hagyjuk a sütőben, teljesen megpuhul anélkül is.

A tavaszi detox kúránk kezdete óta jóval kevesebb húst fogyasztunk mint korábban, így néha kihívást jelent, hogy milyen finom és laktató ételt készítsek ebédre. Ezután a sült karfiol után, amit quinoával és a joghurtos öntettel ettünk, egyáltalán nem maradt hiányérzetünk, úgyhogy bátran ajánlom nektek is.

Hozzávalók 4 személyre: 

A karfiolhoz: 

1 nagy fej karfiol
1/2 kávéskanál currypor
1/2 kávéskanál őrölt piros paprika
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál bors
3 evőkanál kókuszolaj

A joghurtos öntethez: 

2,5 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve

bors

Elkészítés:

A karfiol zöld leveleit levágjuk, az alját egyenesre igazítjuk, hogy megálljon. A kókuszolajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a fűszereket és egy ecset segítségével alaposan megkenjük a karfiolt ezzel a fűszeres olajjal. A karfiolt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70-80 perc alatt megsütjük.

A joghurtos öntethez a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval simára keverjük.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.