A gluténmentes palacsinták bajnoka: Zöldséges hajdinapalacsinta

Ha Ti is rajongtok a sós palacsintákért és egészséges alternatívát kerestek a sima fehérlisztes változat helyett, próbáljátok ki ezt a nagyon gyorsan elkészíthető hajdinapalacsintát!

A hajdina rendkívül sokféleképpen felhasználható, nagyon egészséges “szuperélelmiszer”. Vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, fehérjében gazdag, magas a rosttartalma, ezáltal az emésztést is támogatja. Az apró magokat megfőzve kiváló reform köretet kapunk, de felfújtakhoz, fasírtokhoz, töltött zöldségekhez is felhasználhatjuk. Liszt formájában pedig palacsintát, különböző lepényeket, sós süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle.

A hagyományos francia galettet szintén hajdinalisztből sütik és mindenféle sós finomsággal pakolják meg, a sima sonka-sajt-tükör tojás verziótól kezdve a lazacosig tényleg ezer változat létezik belőle. Én most avokádóval, zöldségekkel és tükörtojással készítettem.

Hozzávalók 8 darabhoz: 

A hajdinapalacsintához: 

1 (3 dl-es)bögre  hajdinaliszt
1,5 bögre víz
2 tojás

kókuszolaj vagy olívaolaj a sütéshez

A töltelékhez:

2 db avokádó
8 tojás
20 dkg koktélparadicsom
1 kígyóuborka
2 szívsaláta
1 kis csokor petrezselyem

bors

hajdina wrap2

Elkészítés:

A hajdinapalacsintához az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és egyneműre turmixoljuk. Ezután a hagyományos módon, kevés olajon palacsintákat sütünk a tésztából.

A kisült palacsintákat a megtöltjük a felaprított zöldségekkel, a felszeletelt avokádóval és 1-1 tükörtojással.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.