Epres banánfagyi mézes mentás epersalátával

Ha 10 perc alatt szeretnétek egészséges házi fagyit készíteni, akkor dobjatok be néhány banánt fagyasztóba és készítsétek el ezt a hihetetlenül egyszerű, krémes finomságot! Ha pedig még egy kis mézes-mentás epersalátával is feldobjátok, igazán különleges desszertet varázsolhattok az asztalra és összesen csak 4 hozzávalóra lesz szükségetek. Az eperszezon lejártával próbáljátok ki málnával, szederrel, őszibarackkal is!

A recept a júniusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók 4-6 személyre: 

A fagyihoz: 

4 banán
30 dkg eper

Az epersalátához: 

30 dkg eper
8-10 mentalevél
4 teáskanál méz

Szénhidráttartalom: 41g/adag (4 adag esetén)

eperfagyi2

Elkészítés: 

A fagyihoz a banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük. Közben elkészítjük az epersalátát. Ehhez az epret kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a mézzel és a felaprított mentalevelekkel. A banánt kivesszük  fagyasztóból és 10 percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy kissé kiengedjen. Ezután aprítógépben krémesre turmixoljuk az eperrel. Rögtön fogyasztható, de ha szeretnénk, 30 percre vissza is rakhatjuk a fagyasztóba.

eperfagyi3

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.