Hangolódj rá a nyári forróságra! Kókuszos panna cotta maracujával

Egy kis trópusi hangulatot csempésznél a szürke hétköznapokba? A kókusz-maracuja párossal egyszerűen felidézheted a karibi szigetek ízvilágát otthon is!

Ezt az elegáns pohárdesszertet néhány hozzávalóból tíz perc alatt elkészíthetitek, ráadásul cukor- tej- és gluténmentes, próbáljátok ki ti is!

A recept a júniusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók 4 személyre: 

4 dl kókusztejszín
2 dl kókusztej
3 zselatinlap
2 evőkanál eritrit
4 maracuja

pannacotta7

Elkészítés: 

A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A kókusztejet és a kókusztejszínt az eritrittel együtt egy kis lábosba öntjük és felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és pár percet hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a zselatinlapokat és elkeverjük. Poharakba töltjük, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a maracuják kikapart belsejével tálaljuk.

pannacotta1

pannacotta8

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.