Ha gyors és egészséges vacsoraötletet keresel: Zöldséges egytálétel quinoával

Friss zöldségek, quinoa, tojás: egy könnyű, de laktató vacsora, vagy akár ebéd hozzávalói. Ha Nektek is gyakran okoz kihívást, hogy mi legyen a vacsora, próbáljátok ki ezt a végtelen módon variálható receptet! Zöldségekből válasszátok az évszaknak megfelelőt, a quinoát ízlés helyettesítsétek kölessel, hajdinával, kuszkusszal, bulgurral, vagy barna rizzsel, gazdagítsátok pirított magokkal, zöldfűszerekkel! Így annyiféle különböző változatot készíthettek, hogy a család észre sem veszi majd, hogy tulajdonképpen ugyanarról a receptről van szó.

Hozzávalók 4 személyre: 

25 dkg friss spenót
1 cukkini
1 zöld kaliforniai paprika
10 cm póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 bögre quinoa
1 csokor petrezselyem
4 tojás

bors
olívaolaj

quinoa2

Elkészítés: 

A quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A zöldségeket felaprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1 perc elteltével a cukkinit és a kaliforniai paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá. Lefedve 10 percig pároljuk. Ezután rátesszük a megtisztított spenótot, megvárjuk míg összeesik, majd sózzuk-borsozzuk. Hozzákeverjük a megfőtt quinoát, a felaprított petrezselymet és jól összeforgatjuk. Fakanállal négy mélyedést alakítunk ki a serpenyőben, beleütjük a tojásokat, majd lefedjük a serpenyőt és kb. 5 percig tovább főzzük, amíg a tojások elkészülnek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.