Vöröslencsés padlizsánragu csirkével

Ma ezt a szupergyorsan elkészíthető, ízletes fogást készítettem ebédre. Bevallom, eddig nem kóstoltam a vöröslencsét, pedig a lencsefélék közül ez a legkönnyebben emészthető fajta, nem kell előre beáztatni és sokkal gyorsabban meg is fő, mint a többi hüvelyes. Szóval igazán itt volt az ideje, hogy a blogra is felkerüljön ez a fehérjében, rostokban, nyomelemekben gazdag alapanyag. A lenti receptben padlizsánnal és csirkemellel párosítottam, római köménnyel és pirospaprikával fűszereztem. Szerintem nagyon jól sikerült, úgyhogy biztos jelentkezem még további vöröslencsés receptekkel is!

Hozzávalók 4 személyre: 

40 dkg csirkemell
2 padlizsán
15 dkg vöröslencse
2 paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj
1 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt édes pirospaprika

lencsés padlizsánragu1

Elkészítés: 

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, 1 dl vizet, sózzuk-borsozzuk és lefedve 5 percig pároljuk. Közben felkockázzuk és besózzuk a csirkemellet. A padlizsánhoz hozzáadjuk a lencsét, a feldarabolt paradicsomot és a csirkemellet. Római köménnyelm borssal, sóval, pirospaprikával ízesítjük, majd lefedve 15-20 perc alatt készre főzzük. Tetszőleges körettel fogyasztjuk, én hajdinát kínáltam hozzá.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.