Vöröslencsés padlizsánragu csirkével

Ma ezt a szupergyorsan elkészíthető, ízletes fogást készítettem ebédre. Bevallom, eddig nem kóstoltam a vöröslencsét, pedig a lencsefélék közül ez a legkönnyebben emészthető fajta, nem kell előre beáztatni és sokkal gyorsabban meg is fő, mint a többi hüvelyes. Szóval igazán itt volt az ideje, hogy a blogra is felkerüljön ez a fehérjében, rostokban, nyomelemekben gazdag alapanyag. A lenti receptben padlizsánnal és csirkemellel párosítottam, római köménnyel és pirospaprikával fűszereztem. Szerintem nagyon jól sikerült, úgyhogy biztos jelentkezem még további vöröslencsés receptekkel is!

Hozzávalók 4 személyre: 

40 dkg csirkemell
2 padlizsán
15 dkg vöröslencse
2 paradicsom
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj
1 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt édes pirospaprika

lencsés padlizsánragu1

Elkészítés: 

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, 1 dl vizet, sózzuk-borsozzuk és lefedve 5 percig pároljuk. Közben felkockázzuk és besózzuk a csirkemellet. A padlizsánhoz hozzáadjuk a lencsét, a feldarabolt paradicsomot és a csirkemellet. Római köménnyelm borssal, sóval, pirospaprikával ízesítjük, majd lefedve 15-20 perc alatt készre főzzük. Tetszőleges körettel fogyasztjuk, én hajdinát kínáltam hozzá.

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.