Thaiföldön szívesen fogyasztanak gyümölcsöt az étkezés lezárásaként, emiatt és a nyári melegre tekintettel az én választásom is egy üde, könnyű mangó sorbetre esett. Különlegességéről a belereszelt friss gyömbér gondoskodik, ami garantáltan felrázza az ízlelőbimbóitokat! Az elkészítése csak pár percet vesz idénybe és fagyigép sem szükséges hozzá, úgyhogy valamikor a nyár folyamán mindenképpen készítsétek el!
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy, érett mangó
5 cm friss gyömbér
12 evőkanál víz
6 evőkanál méz
Elkészítés:
A mangót és a gyömbért meghámozzuk, feldaraboljuk és az összes többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. A sorbet-t egy műanyag dobozba öntjük és betesszük a fagyasztóba. Óránként villával átkeverjük, széttörve benne a jégkristályokat.
Un commentaire sur « Mézes-gyömbéres mangó sorbet »