Tökfőzelék helyett: Joghurtos, kapros cukkini

Bevallom őszintén, a kapor eddig nem tartozott a kedvenc fűszereim közé, sőt az iskolai menzás tökfőzelék emlékéből kiindulva a konyhámból is száműztem. Most viszont megtört a jég és ahogy az lenni szokott, kiderült: szeretem a kaprot. Ehhez csak annyi kellett, hogy modern formában, a nyári kánikulára hangolva készítsem el a gyerekkori mumust: tök helyett cukkiniből, rántás helyett görög joghurttal sűrítve, citromlével ízesítve, jéghidegen. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók 4 személyre: 

3 nagyobb vagy 4 kisebb cukkini (sárga cukkiniből készítettem)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg görög joghurt
olívaolaj
4 evőkanál citromlé

bors
1 kis csokor friss kapor

kapros cukini3

Elkészítés: 

A cukkiniket lereszeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd egy perc elteltével a reszelt cukkinit is. Sózzuk-borsozzuk és 10 perc alatt megpároljuk a cukkinit. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a felaprított kaprot, a citromlevet és a joghurtot. Melegen vagy behűtve fogyasztjuk.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.