Brokkolis kölesgombócok

Veletek is előfordult már, hogy annyira rákattantatok egy alapanyagra, hogy hetekig legszívesebben mindenbe azt tettétek volna? Velem ez rendszeresen megtörténik, legutóbb a kölesnél fordult elő. Így a kókuszos-málnás kölesgombócok után egy sós, méghozzá brokkolis kölesgombócot is készítettem, amit reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel fűszereztem. Szerintem nagyon finom, egyszerű húsmentes ebéd vagy vacsora lehet belőle. Fokhagymás joghurtos mártogatóval tálalva abbahagyhatatlan!

Hozzávalók 2-3 személyre (13 db gombóchoz):

1 fej brokkoli
1/2 bögre köles
1 tojás
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
1 marék friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

brokkolis kölesfasírt2

Elkészítés:

A kölest kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzzük. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk. A megfőtt brokkolit aprítógépben krémesre turmixoljuk, majd egy tálban hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát, a petrezselymet, a reszelt citromhéjat, a főtt kölest, sózzuk-borsozzuk és kézzel alaposan összedolgozzuk. A masszából golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt, olívaolajjal lekent tepsire rakjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a gombócokat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.