Nyári fűszeres karfiolcurry

Mostanában hétköznapokon nem nagyon fogyasztok húst és meg kell mondanom, egyáltalán nem hiányzik. Az ízekről viszont húsmentes, sőt vegán ételek esetén sem kell lemondanunk. Erre a legjobb bizonyíték például ez a szaftos, fűszeres carfiolcurry. Készítsétek el Ti is és győződjetek meg róla!

A recept a júliusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók 4 személyre: 

1 karfiol
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
1/2 kávéskanál currypor
1/2 kávéskanál pirosparika
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál római kömény
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi cayenne bors
1 késhegynyi kurkuma

bors
olívaolaj
1 kis csokor friss petrezselyem

karfiolragu3

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a karfiolt szintén kisebb darabokra vágjuk. Egy nagyobb lábosban kevés olívaolajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot. Öt percig közepes lángon főzzük, majd hozzáadjuk a karfiolt és a fűszereket. Jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a karfiolt és 20-25 perc alatt teljesen puhára főzzük. A végén megkóstoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy quinoával tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.