Nyári fűszeres karfiolcurry

Mostanában hétköznapokon nem nagyon fogyasztok húst és meg kell mondanom, egyáltalán nem hiányzik. Az ízekről viszont húsmentes, sőt vegán ételek esetén sem kell lemondanunk. Erre a legjobb bizonyíték például ez a szaftos, fűszeres carfiolcurry. Készítsétek el Ti is és győződjetek meg róla!

A recept a júliusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók 4 személyre: 

1 karfiol
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
1/2 kávéskanál currypor
1/2 kávéskanál pirosparika
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál római kömény
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi cayenne bors
1 késhegynyi kurkuma

bors
olívaolaj
1 kis csokor friss petrezselyem

karfiolragu3

Elkészítés: 

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a karfiolt szintén kisebb darabokra vágjuk. Egy nagyobb lábosban kevés olívaolajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot. Öt percig közepes lángon főzzük, majd hozzáadjuk a karfiolt és a fűszereket. Jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a karfiolt és 20-25 perc alatt teljesen puhára főzzük. A végén megkóstoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, rizzsel vagy quinoával tálaljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.