Lecsós, paprikás sült csirke

A paprikás csirke és a lecsó keresztezéséből megszületett ez az omlós sült csirke, amit a paprikás szaft tesz ellenállhatatlanná. Mi imádjuk az ilyen szaftos húsokat és bár magyaros ízeket elég ritkán varázsolok az asztalra, ez telitalálat volt, hiszen két egymást követő hétvégén is elkészítettem. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók: 

1 tanyasi csirke
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika vagy 2 tv. paprika
2 paradicsom
2 babérlevél
2 evőkanál őrölt édes piros paprika

bors
olívaolaj

lecsús csirke2

Elkészítés: 

A vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikákat felaprítjuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk. Egy nagy lábosban kevés olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd beletesszük az egész csirkét és közepes lángon minden oldalát 2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a piros paprikával, felöntjük 2 bögre vízzel, lefedjük és közepes lángon 45 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A csirkét áttesszük egy sütőtálba, néhány evőkanál szafttal meglocsoljuk és 25 percre betesszük a sütőbe. A lecsós alapot eközben még 10 percig tovább főzzük, majd turmixgépben simára turmixoljuk. A csirkét a paprikás lecsós szósszal és tetszőleges körettel tálaljuk. Én főtt hajdinát készítettem hozzá. Jó étvágyat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.