A legegyszerűbb kókuszos jégkrém akár két hozzávalóból!

Folytatódik a fagyiszezon, így az otthoni jégkrémgyártás sem szünetelhet! A jégkrémben az a legjobb, hogy mivel nincs szem előtt, gyakran elfelejtem, hogy van otthon, viszont annál nagyobb boldogság, mikor eszembe jut és csak előkapom a fagyasztóból. Felejtsetek Ti is fagyit a mélyhűtőben, nem fogjátok megbánni :)! További egészséges fagyiötletekért pedig kattintsatok ide!

Hozzávalók 5 db jégkrémhez: 

4 dl sűrű, konzerv kókusztej
ízlés szerint édesítő
10 dkg eper vagy más gyümölcs (opcionális)

kókuszos jégkrém1

Elkészítés:

A konzerv kókusztejet egy tálba öntjük a tetején lévő sűrűbb résszel együtt, majd egy kézi habverővel egyneműre keverjük. Ízlés szerinti édesítővel édesítjük, én kevés steviát használtam. Az epret villával összetörjük és elkeverjük néhány kanál kókusztejjel. Ezután a jégkrémformák aljába kanalazzuk az epres keveréket, 15 percre fagyasztóba tesszük, majd kivesszük és belekanalazzuk a maradék kókusztejet is. 4-5 órára fagyaztóba tesszük.

kókuszos jégkrém3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.