Krémsajtos cupcake sült sárgabarackkal

Mostanában teljesen rákkattantam a sült sárgabarackra: melegen, langyosan, hidegen, mindenhogy mennyei! Ha igazán finom, érett barackot kapunk, akkor semmiféle édesítést nem igényel, anélkül is a legfinomabb sárgabarack lekvár ízét idézi fel a szánkban. Ehetjük joghurttal, zabkásával, fagyival, illetve ha hedonisták vagyunk, akkor cupcake-re pakolva mint az alábbi receptben.

Hozzávalók 6 cupcakehez:

A sült sárgabarackhoz:

6 sárgabarack
1/2 narancs leve

A muffinokhoz:

2 tojás
10 dkg eritrit / nyírfacukor
8 dkg kókuszolaj
1 kis doboz natúr joghurt (125 g)
10 dkg zabkorpa
5 dkg darált mandula
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja
1 kávéskanál narancsvirág víz (elhagyható)

A krémsajthoz: 

20 dkg natúr krémsajt (így készíts krémsajtot natúr joghurtból házilag)
1/2 kávéskanál őrölt vanília
ízlés szerint édesítő

cupcake3

Elkészítés:

Sült sárgabarack:

A sárgabarackokat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Meglocsoljuk a narancs kifacsart levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.

Muffin: 

A tojásokat az eritrittel, a reszelt narancshéjjal és a narancsvirág vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat és a joghurtot. A zabkorpát, a darált mandulát és a sütőport összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. Egyneműre dolgozzuk, majd muffintepsibe adagoljuk a tésztát. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a muffinokat.

Krémsajt: 

A krémsajtot az őrölt vaníliával és az édesítővel kikeverjük.

Összeállítás: 

A kihűlt muffinok tetejét megkenjük a krémsajttal, majd egy-egy fél sárgabarackot helyezünk rájuk. A maradék sült sárgabarackkal kínáljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.