1 éves a blog! Blogszülinapi maracujás kókusztorta

Pontosan egy évvel ezelőtt nagy lelkesedéssel és ezernyi receptötlettel a fejemben indítottam útjára a blogot. Az azóta eltelt időszakban sok minden történt, rengeteg időt és energiát fordítottam a receptek kitalálására, megalkotására, a styling- és fotós tudásom fejlesztésére, egy valami azonban most is változatlan: továbbra is rengeteg megvalósítandó ötletem van, így a következő évben sem maradtok finomabbnál finomabb és persze egészséges receptek nélkül.
Különösen büszke vagyok az Ízutazás Pink Cékla módra: 12 hónap alatt a Föld körül nevű projektemre, melynek keretében 2018-ban havonta más-más országba kalauzollak el titeket, bemutatva a konyha és az étkezési szokások jellegzetességeit, valamint egy tipikus előétel, főétel és desszert receptjét, a saját konyhámban elkészítve.
Ahogy említettem, új ötletekből a következő időszakra sem szenvedek hiányt, így a hamarosan induló Így sütnek a franciák! sorozatom keretében a klasszikus francia cukrászat remekeit ismerhetitek meg. Úgyhogy vigyázz, kész, éclair-re, tarte-okra, meringue-re fel!
Köszönöm nektek, hogy követitek és kipróbáljátok a receptjeimet, minden pozitív visszajelzés nagy boldogság számomra. A legnagyobb köszönet kétségkívül a férjemet illeti, aki nap mint nap fáradhatatlanul mosogat utánam és a nyolcvanhatodik piszkos edény után is további kísérletezésre biztat.
Szóval kövessetek továbbra is, minden szerdán, pénteken és vasárnap új recepttel jelentkezem a jövőben is! Mielőtt pedig elfelejteném, készítsétek el az alábbi trópusi kókusztortát, hiszen mivel mással ünnepelhettük volna a Pink Cékla Blog első szülinapját mint egy isteni mindenmentes tortával?

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához: 

Az alaphoz: 

4 dkg zabpehely
8 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál eritrit
5 dkg kókuszolaj (felolvasztva)

A kókuszos részhez: 

4 dl sűrű kókusztej (konzerves)
5 dl kókusztejszín
6 lapzselatin
édesítő ízlés szerint (steviát használtam)

A maracuja zseléhez: 

8 maracuja
1 g agar agar vagy 1 lapzselatin
édesítő ízlés szerint

maracujás kókusztorta1

Elkészítés: 

Az alaphoz a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és az eritritet aprítógépbe tesszük és ledaráljuk. Hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk és 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább 15 percre.

A kókuszos részhez a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Közben a kókusztejet és a kókusztejszínt az édesítővel felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatinokat. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a tortaformába öntjük és hűtőszekrénybe tesszük legalább 4-5 órára vagy egész éjszakára.

A maracujazseléhez a maracujákat félbevágjuk, kikaparjuk a magjaikat és egy szűrőn átszűrve kinyerjük belőlük a maracujalét. A magokat visszatöltjük a félbevágott gyümölcsökbe. A maracujalét az édesítővel és 4-5 evőkanál vízzel felforraljuk, hozzákeverjük az agar agart és 1 percig főzzük. Ezután a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.