1 éves a blog! Blogszülinapi maracujás kókusztorta

Pontosan egy évvel ezelőtt nagy lelkesedéssel és ezernyi receptötlettel a fejemben indítottam útjára a blogot. Az azóta eltelt időszakban sok minden történt, rengeteg időt és energiát fordítottam a receptek kitalálására, megalkotására, a styling- és fotós tudásom fejlesztésére, egy valami azonban most is változatlan: továbbra is rengeteg megvalósítandó ötletem van, így a következő évben sem maradtok finomabbnál finomabb és persze egészséges receptek nélkül.
Különösen büszke vagyok az Ízutazás Pink Cékla módra: 12 hónap alatt a Föld körül nevű projektemre, melynek keretében 2018-ban havonta más-más országba kalauzollak el titeket, bemutatva a konyha és az étkezési szokások jellegzetességeit, valamint egy tipikus előétel, főétel és desszert receptjét, a saját konyhámban elkészítve.
Ahogy említettem, új ötletekből a következő időszakra sem szenvedek hiányt, így a hamarosan induló Így sütnek a franciák! sorozatom keretében a klasszikus francia cukrászat remekeit ismerhetitek meg. Úgyhogy vigyázz, kész, éclair-re, tarte-okra, meringue-re fel!
Köszönöm nektek, hogy követitek és kipróbáljátok a receptjeimet, minden pozitív visszajelzés nagy boldogság számomra. A legnagyobb köszönet kétségkívül a férjemet illeti, aki nap mint nap fáradhatatlanul mosogat utánam és a nyolcvanhatodik piszkos edény után is további kísérletezésre biztat.
Szóval kövessetek továbbra is, minden szerdán, pénteken és vasárnap új recepttel jelentkezem a jövőben is! Mielőtt pedig elfelejteném, készítsétek el az alábbi trópusi kókusztortát, hiszen mivel mással ünnepelhettük volna a Pink Cékla Blog első szülinapját mint egy isteni mindenmentes tortával?

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához: 

Az alaphoz: 

4 dkg zabpehely
8 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál eritrit
5 dkg kókuszolaj (felolvasztva)

A kókuszos részhez: 

4 dl sűrű kókusztej (konzerves)
5 dl kókusztejszín
6 lapzselatin
édesítő ízlés szerint (steviát használtam)

A maracuja zseléhez: 

8 maracuja
1 g agar agar vagy 1 lapzselatin
édesítő ízlés szerint

maracujás kókusztorta1

Elkészítés: 

Az alaphoz a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és az eritritet aprítógépbe tesszük és ledaráljuk. Hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk és 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük legalább 15 percre.

A kókuszos részhez a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Közben a kókusztejet és a kókusztejszínt az édesítővel felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatinokat. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a tortaformába öntjük és hűtőszekrénybe tesszük legalább 4-5 órára vagy egész éjszakára.

A maracujazseléhez a maracujákat félbevágjuk, kikaparjuk a magjaikat és egy szűrőn átszűrve kinyerjük belőlük a maracujalét. A magokat visszatöltjük a félbevágott gyümölcsökbe. A maracujalét az édesítővel és 4-5 evőkanál vízzel felforraljuk, hozzákeverjük az agar agart és 1 percig főzzük. Ezután a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.