Mi mást is ajánlhatnék Nektek mexikói ízutazásom előételeként mint a híres avokádókrémet, vagyis guacamolét? A recept legnehezebb lépése talán az érett avokádó beszerzése, ha ez sikerült, onnantól már nyert ügyünk van. Egy dolog viszont nagyon fontos: semmiképpen se essetek neki az avokádónak botmixerrel vagy aprítógéppel, csak mozsárban vagy annak híján villával, rusztikusan törjétek össze! Reggelire pirítóssal, délutáni nasiként felaprított sárgarépával, szárzellerrel, kaliforniai paprikával fogyasszátok! Ha viszont maradnátok inkább az autentikus mexikói hangulatnál, akkor töltsétek tacos-ba, hamarosan annak a receptjét is megosztom Veletek a blogon.
Hozzávalók 4-5 személyre:
3 érett avokádó
2 paradicsom (a magokat távolítsuk el)
1/2 lila hagyma apróra vágva
1 kis csokor friss koriander
1-2 lime leve
só
bors
csípős paprika (opcionális)
Elkészítés:
Az avokádók húsát kivájjuk, hozzáadjuk a limelét, sózzuk-borsozzuk, majd villával pépesre nyomkodjuk és hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot, lila hagymát, felaprított koriandert (és a felaprított csípős paprikát). Összedolgozzuk és azonnal tálaljuk.