Tacos expressz házi tortillából

Az alábbi receptet követve Ti is könnyedén elkészíthetitek otthon a mexikóiak legnagyobb kedvencét. Míg a húsos ragu fő, keverjétek ki a tortillák tésztáját, majd palacsintához hasonló módon süssétek ki őket! Az eredeti kukoricatortillák elkészítése nagy gyakorlatot igényel, mivel a kukorica liszt miatt a tészta könnyen szétmállhat, túl száraz vagy éppen túl ragadós lehet (saját tapasztalat :D). Ha a mexikói nagymamáktól nem is tanulhatjuk el készítésének fortélyait, ezzel a gyors és egyszerű recepttel mi is nagyon finom tortillát süthetünk. Arról nem is beszélve, hogy a kukorica liszt egy részét csicseriborsó lisztre cseréljük, ami hallatán a mexikóiak valószínűleg megütköznének, de higgyétek el, így könnyen kezelhető, tökéletes állagú tortillákat kaptok. Sőt, ha a tésztát nem simítjátok el a serpenyőben, akkor az amerikai palacsintához hasonló, pufi palacsintákat kaptok. Próbáljátok ki Ti is!


Hozzávalók 4-5 személyre: 

A húsos raguhoz: 

1 kg sertéskaraj
2 bögre víz
4 zöld erős paprika
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt oregánó
1 kávéskanál őrölt koriander
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál ételecet
só, bors
kókuszzsír

A tacoshoz: 

1,5 bögre (2,5 dl-s) kukorica liszt
1 bögre csicseriborsó liszt
1,5 bögre víz

Az összeállításhoz: 

guacamole (receptért kattints ide)
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
1 kis csokor koriander

taco4

Elkészítés: 

Húsos ragu: 

A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk és feltesszük a vízben főni. Ekkor még nem szükséges megsózni. 15 perc elteltével az edényről levesszük a fedőt és így főzzük tovább. Mikor a víz elpárolgott, kevés kókuszzsírt adunk hozzá, megsózzuk és körbepirítjuk a húst. Ezután levesszük a tűzről és két villával vagy a kezünkkel szálasra tépkedjük a húst. Félretesszük az edényt, amiben a húst készítettük.
Az erős paprikákat felaprítjuk és egy bögre langyos vízbe beáztatjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk és szárazon megpirítjuk benne a római köményt, az oregánót és a koriandert. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük. A felaprított erős paprikát a vízével együtt a kétféle ecettel és a fokhagymával összeturmixoljuk. A húst visszatesszük abba az edénybe, amelyben megfőztük, hozzáöntjük a chilis folyadékot, sózzuk-borsozzuk és 5-10 perc alatt készrefőzzük.

taco3

Tacos:

A kétféle lisztet a vízzel és sóval kikeverjük, egy sűrű palacsintatésztát kapunk. Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olíva olajon kisütjük benne a palacsintákat. Egy evőkanál hátával simítsuk el a tésztát a serpenyőben, hogy minél vékonyabb tortillákat kapjunk.

Összeállítás:

A tacost megpakoljuk a húsos raguval, zöldségekkel és guacamoléval és azonnal fogyasztjuk.

taco2

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.