Villámgyors nyári joghurtos málnatorta

Valljuk be, 40 fokban senki sem kapcsolja be szívesen a sütőt. Az utóbbi napokban Párizsba is beköszöntött a kánikula, amit szívesebben élveznék a Balaton partján, mint  a francia fővárosban, de hamarosan arra is sor kerül majd :). Ha pedig már végképp be kell kapcsolni a sütőt, akkor legalább ne tartson sokáig. Erre találtam ki ezt a megoldást, amivel 15 perc alatt megsüthetjük a piskótalapokat, ugyanennyi idő alatt pedig a krémmel is elkészülünk, utána pedig nem marad más dolgunk mint egy hideg limonádéval és egy szelet tortával kiülni a teraszra és élvezni a nyarat.

A recept az augusztusi Kifőztük Magazinban is megjelent.

Hozzávalók egy 15 cm-es tortához: 

A piskótához: 

4 tojás
12 dkg kókuszreszelék
7 dkg eritrit (vagy nyírfacukor)
2 evőkanál víz
1 citrom reszelt héja

A krémhez: 

15 dkg málna
40 dkg natúr krémsajt (házi krémsajt készítés joghurtból itt)
1 kis doboz görög joghurt
10 dkg eritrit (vagy nyírfacukor)
+ 10 dkg málna a díszítéshez

málnatorta5

Elkészítés: 

Piskóta: 

A tojások fehérjét és sárgáját ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Majd külön tálban habverővel fehéredésig verjük a tojássárgákat az eritrittel és a reszelt citromhéjjal. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet és kókuszreszeléket is. Majd három részletben óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét. Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk, majd három 15 cm-es kört rajzolunk rá. A piskótatésztát a körökben eloszlatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

málnatorta1

Málnakrém:

A málnát aprítógépben pürésítjük, majd egy kis lábosba öntjük az eritrit felével és közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (5-10 perc). Ezután félretesszük és kihűtjük.

A krémsajtot, a görög joghurtot, a maradék eritritet és a kihűlt málnaszószt robotgéppel összekeverjük, majd megtöltjük vele a piskótalapokat és bevonjuk a torta külsejét is. Málnaszemekkel díszítjük a tortát.

málnatorta4

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.