Így dobd fel a salátád: Nyári nektarinos, fetás quinoasaláta

Azt már rég óta tudjuk, hogy a salátának sem kell unalmasnak és ízetlennek lennie, de gondoltatok már arra, hogy egy kis gyümölcsöt is dobjatok a zöldségek, magok és friss fűszerek mellé? Higgyétek el megéri! Ebben a fetás quinoasalátában például a nektarin szerintem szuperül passzol a provence-i fűszerkeverékkel meghintett sült cukkinihez, az egészet pedig a friss mentalevelek és a ropogós sós pisztácia teszik még izgalmasabbá. Nektarin helyett őszibarackkal is elkészíthetitek, de a fetasajt-görögdinnye, vagy a málna-rukkola-balzsamecet szintén nyerő párosok, ha salátáról van szó.


Hozzávalók 4 személyre: 

25 dkg quinoa (szárazon mérve)
10 dkg fetasajt
15 dkg zöldsaláta keverék (madársaláta, rukkola…)
2 cukkini
2 nektarin
1 kis csokor menta
2 marék sózott, pirított pisztácia

bors
provence-i fűszerkeverék
olívaolaj

Az öntethez: 

1/2 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
só, bors

nyári quinoasaláta3

Elkészítés:

A quinoát kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A cukkinit karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajat forrósítunk és megpirítjuk rajta a cukkinit. Kevés vizet is önthetünk a cukkinikre, ha nagyon beszívják az olajat. Sózzuk-borsozzuk és provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk a cukkinikarikákat. A nektarint és a fetasajtot felaprítjuk. A mentát apróra vágjuk. A pisztáciát megpucoljuk. Az öntet hozzávalóit kikeverjük.

A saláta hozzávalóit összekeverjük, majd az öntetet ráöntjük és összeforgatjuk.

nyári quinoasaláta1

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.