Így dobd fel a salátád: Nyári nektarinos, fetás quinoasaláta

Azt már rég óta tudjuk, hogy a salátának sem kell unalmasnak és ízetlennek lennie, de gondoltatok már arra, hogy egy kis gyümölcsöt is dobjatok a zöldségek, magok és friss fűszerek mellé? Higgyétek el megéri! Ebben a fetás quinoasalátában például a nektarin szerintem szuperül passzol a provence-i fűszerkeverékkel meghintett sült cukkinihez, az egészet pedig a friss mentalevelek és a ropogós sós pisztácia teszik még izgalmasabbá. Nektarin helyett őszibarackkal is elkészíthetitek, de a fetasajt-görögdinnye, vagy a málna-rukkola-balzsamecet szintén nyerő párosok, ha salátáról van szó.


Hozzávalók 4 személyre: 

25 dkg quinoa (szárazon mérve)
10 dkg fetasajt
15 dkg zöldsaláta keverék (madársaláta, rukkola…)
2 cukkini
2 nektarin
1 kis csokor menta
2 marék sózott, pirított pisztácia

bors
provence-i fűszerkeverék
olívaolaj

Az öntethez: 

1/2 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
só, bors

nyári quinoasaláta3

Elkészítés:

A quinoát kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A cukkinit karikákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajat forrósítunk és megpirítjuk rajta a cukkinit. Kevés vizet is önthetünk a cukkinikre, ha nagyon beszívják az olajat. Sózzuk-borsozzuk és provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk a cukkinikarikákat. A nektarint és a fetasajtot felaprítjuk. A mentát apróra vágjuk. A pisztáciát megpucoljuk. Az öntet hozzávalóit kikeverjük.

A saláta hozzávalóit összekeverjük, majd az öntetet ráöntjük és összeforgatjuk.

nyári quinoasaláta1

 

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.