Tudtátok? A morzsasütit nem véletlenül hívják így. Azon felül, hogy a tésztát elég morzsás állagúra összedolgozni és így a gyümölcsökre szórni, ez a desszert arról is híres, hogy bizony morzsálódik. Ezért nem volt túl jó ötlet, amikor tortaformában készítettem el, majd szeletelve szerettem volna tálalni. A végeredmény egy nagy halom nektarinos morzsa lett, ami ebben a joghurtos pohárkrémben kelt új életre. Mert elrontott sütemény nem létezik, csak kevés fantázia :)!
A recept az augusztusi Kifőztük Magazinban is megjelent.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krémes görög joghurt
A morzsasütihez:
4 nektarin
1-2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál fahéj
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
15 dkg zabkorpa
5 dkg nyírfacukor
5 dkg darált mandula
5 dkg olvasztott kókuszolaj
5 evőkanál víz
Elkészítés:
A nektarinokat meghámozzuk, felkockázzuk és összeforgatjuk a nyírfacukorral és fahéjjal. A morzsához a többi hozzávalót összedolgozzuk morzsás állagúra. Egy sütőtál vagy tepsi aljára szórjuk a morzsa felét, ráhalmozzuk a nektarint, majd rászórjuk a morzsa másik felét. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A morzsás barackot a görög joghurttal poharakba rétegezzük, így kínáljuk.