Ha egy percek alatt összedobható, finom és egészséges sütireceptet kerestek, próbáljátok ki ezt a zabos-barackos pitét! Nyári piknikezéshez, kiránduláshoz, strandoláshoz is tökéletes, könnyen szállítható és bírja a meleget. A sült sárgabarckot pedig imádom, de ezt a krémsajtos cupcake receptje óta úgyis tudjátok :)!
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez (kb. 10 szelethez):
8 dkg zabkorpa
6 dkg zabliszt vagy hajdinaliszt
10 dkg eritrit
5 dkg kókuszolaj
25 dkg almapüré vagy natúr joghurt
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék
3 tojás
1 csomag sütőpor
5 sárgabarack
Elkészítés:
A tojásokat az eritrittel és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat és az almapürét / natúr joghurtot. A száraz hozzávalókat (liszt, zabkorpa, kókuszreszelék, sütőpor) összekeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. Egyneműre keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, felezett sárgabarackokkal kirakjuk a tetejét, majd 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.