Fagyiból sosem elég? Banánfagyi sós karamell öntettel

A fagyasztott banánból készülő egy hozzávalós fagyit már biztos ismeritek, én viszont most felturbóztam egy kis sós karamell öntettel. A jó hír, hogy az egészhez még így sem kell több, mint 5 hozzávaló. Mellesleg ez az öntet palacsintára, keksz töltelékeként vagy hedonistáknak bármilyen süti mellé is szuper, úgyhogy szerintem nem lesz gond a maradék felhasználásával :).
Hozzávalók 6-8 gombóchoz: 

A fagyihoz:

3 banán

A sós karamell öntethez:

13 dkg cukor
1,3 dl habtejszín
12 g vaj
1 csipet só

banánfagyi1

Elkészítés: 

A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk és egy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük 3-4 órára.
Közben elkészítjük a sós karamellt. A cukrot egy kis lábosban karamellizáljuk, majd amikor már aranybarna színű, hozzáöntjük a felmelegített tejszínt. Végül hozzáadjuk a vajat és a sót és simára keverjük.
Kivesszük a banánokat a fagyasztóból, ha nagyon fagyosak, akkor néhány percig szoba hőmérsékleten pihentetjük őket, majd aprítógépben krémesre turmixoljuk 1-2 evőkanál sós karamellel. Fél órára visszatesszük a fagyasztóba, majd a megmelegített sós karamell öntettel meglocsolva tálaljuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.