Nyáresti borozgatáshoz a sonka-sárgadinnye páros tuti befutó, de mi lenne, ha legközelebb egy kis feta sajtot, zöldsalátát, fenyőmagot és bazsalikomot is dobnátok mellé? Így akár egy komplett vacsorát is percek alatt összeállíthattok! A gyümölcsmár több salátareceptemben bizonyított mint például a nyári nektarinos quinoasalátában, vagy a narancsos quinoatabouléban, úgyhogy szerintem vegyétek fel ezt a receptet is a kedvenc nyári receptjeitek közé!
Hozzávalók 4 személyre:
1 sárgadinnye
20 dkg vegyes zöldsaláta
15 dkg feta sajt
10 dkg Serrano sonka
5 dkg fenyőmag
1 kis marék friss bazsalikom levél
olívaolaj
1 citrom
só
bors
Elkészítés:
A sárgadinnyét felkockázzuk vagy gömböket vájunk ki belőle, a feta sajtot és a sonkát feldaraboljuk. 2-3 evőkanál olívaolajat összekeverünk a citrom levével, sóval, borssal és ezzel az öntettel locsoljuk meg a salátát.