Pesto rosso egy kis csavarral

A zöld, bazsalikomos pestót biztos kóstoltátok már, de mi a helyzet a piros, paradicsomos változattal? Az eredeti recept szerint szárított paradicsommal készül, én viszont érett, sütőben sült paradicsomból és kaliforniai paprikából készítettem, parmezánnal, bazsalikommal és fenyőmaggal fűszerezve. A végeredmény a hagyományos paradicsomszósz és a pesto közé esik, nekünk nagyon ízlett. Próbáljátok ki Ti is, az sem baj, ha az olaszokkal ellentétben nem első, hanem főfogásként fogyasztjátok!

Hozzávalók 4 személyre: 

3 kaliforniai paprika
6 érett paradicsom
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál fenyőmag
3 evőkanál reszelt parmezán
1 kis csokor friss bazsalikom
5 evőkanál olívaolaj

bors

pestorosso7

Elkészítés:

A kaliforniai paprikákat és a paradicsomokat félbe vágjuk, a paprikák magházát eltávolítjuk. Majd félbevágott felükkel lefelé sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket, amin előtte elkenünk 3 evőkanál olívaolajat. 4 gerezd fokhagymát is a tepsire dobunk héjastól, majd meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. 45-50 percig sütjük 200 fokon, amíg a paprikák héja megfeketedik. Kivesszük a sütőből és 5 percig pihentetjük. Ezután már könnyen lehúzhatjuk a paprikák és a paradicsomok héját, a fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjukból. A paradicsomok magjait is eltávolítjuk. Majd a megsült zöldségeket az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Tetszés szerinti tésztával, parmezánnal megszórva tálaljuk.

pestorosso5

Jó étvágyat kívánok!

pestorosso8

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.