Pesto rosso egy kis csavarral

A zöld, bazsalikomos pestót biztos kóstoltátok már, de mi a helyzet a piros, paradicsomos változattal? Az eredeti recept szerint szárított paradicsommal készül, én viszont érett, sütőben sült paradicsomból és kaliforniai paprikából készítettem, parmezánnal, bazsalikommal és fenyőmaggal fűszerezve. A végeredmény a hagyományos paradicsomszósz és a pesto közé esik, nekünk nagyon ízlett. Próbáljátok ki Ti is, az sem baj, ha az olaszokkal ellentétben nem első, hanem főfogásként fogyasztjátok!

Hozzávalók 4 személyre: 

3 kaliforniai paprika
6 érett paradicsom
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál fenyőmag
3 evőkanál reszelt parmezán
1 kis csokor friss bazsalikom
5 evőkanál olívaolaj

bors

pestorosso7

Elkészítés:

A kaliforniai paprikákat és a paradicsomokat félbe vágjuk, a paprikák magházát eltávolítjuk. Majd félbevágott felükkel lefelé sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket, amin előtte elkenünk 3 evőkanál olívaolajat. 4 gerezd fokhagymát is a tepsire dobunk héjastól, majd meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. 45-50 percig sütjük 200 fokon, amíg a paprikák héja megfeketedik. Kivesszük a sütőből és 5 percig pihentetjük. Ezután már könnyen lehúzhatjuk a paprikák és a paradicsomok héját, a fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjukból. A paradicsomok magjait is eltávolítjuk. Majd a megsült zöldségeket az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Tetszés szerinti tésztával, parmezánnal megszórva tálaljuk.

pestorosso5

Jó étvágyat kívánok!

pestorosso8

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.